Kuru Mürdüm Eriği ve Faydaları Mürdüm Eriğinin Yararları Kurutulmuş Mürdüm eriği Doğada yer alan birbirinden yardımcı bitkilkerden biri olan mürdüm eriği kurusu neleree iyi geliyor, kullanım alanları nedir öğrenmek için makalemizi inceleyebilirsiniz meleklerkurumurdumerigivefaydalari5c506ead53c93alt 1548775081 1548775081 kurumurdumerigivefaydalari5c506ead84c9dkurumurdumerigivefaydalari5c506ead84c9d kurumurdumerigivefaydalari5c506ead84c9d Rengi mor ile mavi arasında olan güz mevsiminde satılmaya başlanan mürdüm eriğinin bir fazla faydası bulunuyor Aslen asya kökenli bir meyve olan mürdüm eriğini öbür şekillerde uygulamak mümkündür Bu erikten reçek, komposto yapılıp ülkemizde tüketiliyor Mürdüm eriğinin faydaları: C vitaminin bakımından zengindir Kan yapıcı özelliği olması münasebetiyle anemi problemine iyi kazanç Bağırsakları çalıştırır İnsan için manâlı olan potasyum içerir Kalp ve tansiyon problemine yaşayanların bol bol mürdüm eriği tüketmesi önerilir İyi bir adet düzenleyicidir Terletir