iltasyazilim
FD Üye
Kuru Patlıcan Dolması (Adana Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*152 su bardağı pirinç
*1516 adet kuru patlıcan
*200 gr kıyma (isteğe bağlı)
*2 büyük baş soğan
*34 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 demet maydanoz
*2 yemek kaşığı sumak ekşisi
*1 büyük limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı kuru reyhan
*1 çay kaşığı kimyon
Sos için;
*3 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*Kuru nane
Kuru Patlıcan Dolması (Adana Usulü) Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba arkadaşlar ?? adanın mis gibi ekşili dolmasını paylaşmak istiyorum sizlerle Öncelikle patlıcanları bol suda hafif yumuşayana kadar haşlayın süzün Pirinci de yıkayıp süzün, ve soğanı yemeklik doğrayın maydanozu, kıymayı, salçayı ve tüm baharatlarını limon suyunu, ilave edip güzelce karıştırın Sonrada pirinci ekleyip karıştırın Bu harcı, patlıcanların içine fazla olmamak kaydıyla doldurun (Pirinçleri ağzına kadar doldurmayın biraz boşluk bırakarak yayarak doldurun böylece daha yumuşak pişer) Doldurulmuş patlıcanları, geniş bir tencereye dizin Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edinDolmaların üzerine tencereye sığacak kadar tabak koyun ve orta ateşte pişirin Kaynayınca ocağın altını kısıyoruz arkadaşlar Bazı pirinçler çok su çekebilir o yüzden, sıcak su ilavesi yapabilirsiniz Dolmalar pişip suyunu biraz çekince, sosunu hazırlayayım Tavaya rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ ekleyip biraz kavuralım Toz biberi, kuru naneyi de katalım Sosu tencereye dolmaların üzerine güzelce gezdirerek tencerenin kapağını yarım kapatarak biraz daha pişince, ocağın altını kapatıp dolmalar biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz
*152 su bardağı pirinç
*1516 adet kuru patlıcan
*200 gr kıyma (isteğe bağlı)
*2 büyük baş soğan
*34 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 demet maydanoz
*2 yemek kaşığı sumak ekşisi
*1 büyük limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı kuru reyhan
*1 çay kaşığı kimyon
Sos için;
*3 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*Kuru nane
Kuru Patlıcan Dolması (Adana Usulü) Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba arkadaşlar ?? adanın mis gibi ekşili dolmasını paylaşmak istiyorum sizlerle Öncelikle patlıcanları bol suda hafif yumuşayana kadar haşlayın süzün Pirinci de yıkayıp süzün, ve soğanı yemeklik doğrayın maydanozu, kıymayı, salçayı ve tüm baharatlarını limon suyunu, ilave edip güzelce karıştırın Sonrada pirinci ekleyip karıştırın Bu harcı, patlıcanların içine fazla olmamak kaydıyla doldurun (Pirinçleri ağzına kadar doldurmayın biraz boşluk bırakarak yayarak doldurun böylece daha yumuşak pişer) Doldurulmuş patlıcanları, geniş bir tencereye dizin Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edinDolmaların üzerine tencereye sığacak kadar tabak koyun ve orta ateşte pişirin Kaynayınca ocağın altını kısıyoruz arkadaşlar Bazı pirinçler çok su çekebilir o yüzden, sıcak su ilavesi yapabilirsiniz Dolmalar pişip suyunu biraz çekince, sosunu hazırlayayım Tavaya rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ ekleyip biraz kavuralım Toz biberi, kuru naneyi de katalım Sosu tencereye dolmaların üzerine güzelce gezdirerek tencerenin kapağını yarım kapatarak biraz daha pişince, ocağın altını kapatıp dolmalar biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz