iltasyazilim
FD Üye
Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*4 – 5 avuç patlıcan kurusu
*1 adet soğan
*1 adet domates
*2 adet biber
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için
*1 kase yoğurt
*2 diş sarımsak
Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kuru patlıcanları bir kaseye alalım
*Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip sıcak su ekleyelim ve üzerine bir tabak koyalım
*Patlıcanlar aşağı da kalsın böyle 15 – 20 dakika bekletin Acı suyu çıksın
*Ayrı bir tencereye sıcak su dökün
*Acı suyu çıkınca suyundan süzüp patlıcanları ekleyin ve 15 dk kaynatın patlıcanlar iyice yumuşayana dek
*Bir tencereye yemeklik doğranmış soğanı ve sıvıyağı alın
*Pembeleşene dek kavurun
*Ardından biberi ekleyin
*5 – 10 dakikada öyle kavurun Yemeklik doğranmış domatesi de ekleyip 5 – 10 dakika daha kavurun
*Ardından salçayı ekleyip 3 – 5 dakika karıştırın ve patlıcanları suyundan süzüp ekleyin
*Tuz ve kimyonunu serpin
*1 çay bardağı sıcak suyu da gezdirip bir tur karıştırdıktan sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
*Yemeğimiz pisince sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*4 – 5 avuç patlıcan kurusu
*1 adet soğan
*1 adet domates
*2 adet biber
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için
*1 kase yoğurt
*2 diş sarımsak
Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kuru patlıcanları bir kaseye alalım
*Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip sıcak su ekleyelim ve üzerine bir tabak koyalım
*Patlıcanlar aşağı da kalsın böyle 15 – 20 dakika bekletin Acı suyu çıksın
*Ayrı bir tencereye sıcak su dökün
*Acı suyu çıkınca suyundan süzüp patlıcanları ekleyin ve 15 dk kaynatın patlıcanlar iyice yumuşayana dek
*Bir tencereye yemeklik doğranmış soğanı ve sıvıyağı alın
*Pembeleşene dek kavurun
*Ardından biberi ekleyin
*5 – 10 dakikada öyle kavurun Yemeklik doğranmış domatesi de ekleyip 5 – 10 dakika daha kavurun
*Ardından salçayı ekleyip 3 – 5 dakika karıştırın ve patlıcanları suyundan süzüp ekleyin
*Tuz ve kimyonunu serpin
*1 çay bardağı sıcak suyu da gezdirip bir tur karıştırdıktan sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
*Yemeğimiz pisince sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz
Afiyet olsun