iltasyazilim
FD Üye
Kuru Patlıcan Ve Domatesli Kinoa (Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 baş soğan
*1 orta boy patates
*56 adet kurutulmuş domates
*1 çorba kasesi kurutulmuş patlıcan
*12 çorba kasesi kinoa
*Tuz
Kuru Patlıcan Ve Domatesli Kinoa (Glutensiz) Tarifi Yapılışı 1 Kinoayı biraz suda bekletip acısının çıkmasını sağlayın
2 Patatesi yıkayıp küp küp doğruyoruz
3 Soğanları istediğimiz şekilde doğruyoruz ve zeytinyağında kavuruyoruz
4 Az pembeleşinceye kadar kavurup salçasıyla birlikte de kavuruyoruz
5 Patatesleri, domates ve patlıcanları ekliyoruz ve biraz soğanlarla birlikte kavurup kinoayı ekliyoruz
6 Üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıyoruz Pişmesini bekliyoruz
Not:
– İsteğe göre malzeme ölçüleri farklı kullanılabilir Kinoayı veya kuruları biraz fazla kullanabilirsiniz
– Pişme süresi ve su miktarı kuruların cinsine göre değişebilir Ben pilav tavasında malzemelerin iki katı su (1 parmak kadar üzerinde) kullanıyorum
– Tuz kullanırken biber salçasını da ki tuzu ve patateslerin de yemekteki tuzu çektiğini dikkate alın
Afiyet olsun!
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 baş soğan
*1 orta boy patates
*56 adet kurutulmuş domates
*1 çorba kasesi kurutulmuş patlıcan
*12 çorba kasesi kinoa
*Tuz
Kuru Patlıcan Ve Domatesli Kinoa (Glutensiz) Tarifi Yapılışı 1 Kinoayı biraz suda bekletip acısının çıkmasını sağlayın
2 Patatesi yıkayıp küp küp doğruyoruz
3 Soğanları istediğimiz şekilde doğruyoruz ve zeytinyağında kavuruyoruz
4 Az pembeleşinceye kadar kavurup salçasıyla birlikte de kavuruyoruz
5 Patatesleri, domates ve patlıcanları ekliyoruz ve biraz soğanlarla birlikte kavurup kinoayı ekliyoruz
6 Üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıyoruz Pişmesini bekliyoruz
Not:
– İsteğe göre malzeme ölçüleri farklı kullanılabilir Kinoayı veya kuruları biraz fazla kullanabilirsiniz
– Pişme süresi ve su miktarı kuruların cinsine göre değişebilir Ben pilav tavasında malzemelerin iki katı su (1 parmak kadar üzerinde) kullanıyorum
– Tuz kullanırken biber salçasını da ki tuzu ve patateslerin de yemekteki tuzu çektiğini dikkate alın
Afiyet olsun!