iltasyazilim
FD Üye
Kuru Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*Kurutulmuş sebzeler 150 gr olacak (Fasulye, patlıcan, domates, biber )
*Kuru soğan
*500 gr kırmızı et kemikli veya kemiksiz farketmez
*Domates salçası
*Tuz, kara biber ,pul biber
*2 dis sarımsak
*Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
Kuru Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı
1
*Kurutulmuş sebzeleri bir yarım saat kadar sıcak suda bekletiyoruz
*Domateslerı yıkayıp başka bir kab da üzerine su alıp bekletiyoruz
*Yarım saat bekletilen sebzeleri yıkayıp düduüklü de iyice yumuşayınca ya kadar pişirip süzgece alıyoruz ve eti yıkayıp onuda düdüklü de pisiriyoruz Yalnız eti çok pişirmeyin
*Yemeklede piştiğinde dağılabilir O arada soğanla yağı kavurup bir kaşık salçayı da ekleyip bıraz kavrulduktan sonra süzülmüş olan sebzeleri de ekleyip biraz pişiriyoruz
*Suda bekletilen domatesi de suyuyla beraber yemeye ekliyoruz
*Baharatlarını doğradığımız sarımsakları ve tuzunu da koyuyoruz
*Pişmiş olan et ve suyunu da yemeğe İlave ediyoruz Kısık ateşte yemeğiniz istediğiniz kıvama geldiğinde altını kapatabilirsiniz
*Suyu az olursa biraz kaynamış su ilave ede bilirsiniz çok sevdiğim bir yemektir? deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun ?
*Kurutulmuş sebzeler 150 gr olacak (Fasulye, patlıcan, domates, biber )
*Kuru soğan
*500 gr kırmızı et kemikli veya kemiksiz farketmez
*Domates salçası
*Tuz, kara biber ,pul biber
*2 dis sarımsak
*Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
Kuru Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı
1
*Kurutulmuş sebzeleri bir yarım saat kadar sıcak suda bekletiyoruz
*Domateslerı yıkayıp başka bir kab da üzerine su alıp bekletiyoruz
*Yarım saat bekletilen sebzeleri yıkayıp düduüklü de iyice yumuşayınca ya kadar pişirip süzgece alıyoruz ve eti yıkayıp onuda düdüklü de pisiriyoruz Yalnız eti çok pişirmeyin
*Yemeklede piştiğinde dağılabilir O arada soğanla yağı kavurup bir kaşık salçayı da ekleyip bıraz kavrulduktan sonra süzülmüş olan sebzeleri de ekleyip biraz pişiriyoruz
*Suda bekletilen domatesi de suyuyla beraber yemeye ekliyoruz
*Baharatlarını doğradığımız sarımsakları ve tuzunu da koyuyoruz
*Pişmiş olan et ve suyunu da yemeğe İlave ediyoruz Kısık ateşte yemeğiniz istediğiniz kıvama geldiğinde altını kapatabilirsiniz
*Suyu az olursa biraz kaynamış su ilave ede bilirsiniz çok sevdiğim bir yemektir? deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun ?