iltasyazilim
FD Üye
Kuru Sebzelerden Dolma Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet kuru patlıcan
*10 adet kuru biber
*4 adet soğan ( 2 tanesi iç harcı için)
*1 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı bulgur
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tutam maydanoz
*Tuz
Baharatlar;
*Kimyon
*Karabiber
*Sumak
*Isot
*Pulbiber
*Toz tatlı biber
*Kuru nane
Üzerine;
*Tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
*Yarım su bardağı sıcak su
*1 yemek kasığı kadar nar eksisi
*1 çay kasığı kadar pulbiber
*Zevkinize göre istediğiniz baharattan istediğiniz kadar katabilirsiniz Ben yarım çay kaşığı kadar hepsinden kattım
Kuru Sebzelerden Dolma Tarifi Yapılışı İlk olarak kuru patlıcan kuru biberi 20 dakika kadar yumuşayana kadar haşlayalım 15 dakikadan sonra soğanları da suyun içine koyup 5 dakika daha tutup kuruları ocaktan alalım Soğanları suya atmadan önce ikiye bölmeden yanından keselim öyle haşlansınlar İç harcı içinde malzemeleri bi kapta güzelce karıştıralım Kuruların yarısına gelecek şekilde iç harcından doldurup ağzı açık kısımlar yukarı gelecek şekilde tencereye dizelim Üzerlerine de biraz tuzla 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirelim Bi tabak kapatıp bastıralım ki açılmasınlar Dolmaların Üzerlerine gelecek kadar su ekleyip ocağa koyalım kısık ateşte yaklaşık 45 dakika da pişiyor Suyunu çektikten sonra yarım su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı pulbiberi ekleyip dolmaların üzerine gezdirelim iki üç dakika kadar da öyle piştikten sonra ocağın altını kapatabiliriz Sıcakken de soğukken de yenebilecek harika kuru dolmalarımız hazır Afiyet olsun
*10 adet kuru patlıcan
*10 adet kuru biber
*4 adet soğan ( 2 tanesi iç harcı için)
*1 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı bulgur
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tutam maydanoz
*Tuz
Baharatlar;
*Kimyon
*Karabiber
*Sumak
*Isot
*Pulbiber
*Toz tatlı biber
*Kuru nane
Üzerine;
*Tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
*Yarım su bardağı sıcak su
*1 yemek kasığı kadar nar eksisi
*1 çay kasığı kadar pulbiber
*Zevkinize göre istediğiniz baharattan istediğiniz kadar katabilirsiniz Ben yarım çay kaşığı kadar hepsinden kattım
Kuru Sebzelerden Dolma Tarifi Yapılışı İlk olarak kuru patlıcan kuru biberi 20 dakika kadar yumuşayana kadar haşlayalım 15 dakikadan sonra soğanları da suyun içine koyup 5 dakika daha tutup kuruları ocaktan alalım Soğanları suya atmadan önce ikiye bölmeden yanından keselim öyle haşlansınlar İç harcı içinde malzemeleri bi kapta güzelce karıştıralım Kuruların yarısına gelecek şekilde iç harcından doldurup ağzı açık kısımlar yukarı gelecek şekilde tencereye dizelim Üzerlerine de biraz tuzla 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirelim Bi tabak kapatıp bastıralım ki açılmasınlar Dolmaların Üzerlerine gelecek kadar su ekleyip ocağa koyalım kısık ateşte yaklaşık 45 dakika da pişiyor Suyunu çektikten sonra yarım su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı pulbiberi ekleyip dolmaların üzerine gezdirelim iki üç dakika kadar da öyle piştikten sonra ocağın altını kapatabiliriz Sıcakken de soğukken de yenebilecek harika kuru dolmalarımız hazır Afiyet olsun