iltasyazilim
FD Üye
Kuru Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*Kuru biber
*Kuru patlıcan (yemeklik kurutulmuş) (Görsellerde miktarı mevcut)
*1 adet orta boy soğan
*Sıvıyağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*1 kase pilavlık bulgur
*Sıcak Su
Kuru Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Benim gibi kışın ortasında taze sebze tüketimine kaşıysanız buyrun size kuru sebzeli pilav tarifi
1
*Kuru biber ve patlıcanı yıkayıp ayrı kaselerde kaselerde kaynar suda bekletiyoruz
*Biberi çok bekletmeden süzüp doğruyoruz
*Patlıcanları yaklaşık 5 dk kadar bekletip doğruyoruz (isterseniz ayrı ayrı da haşlayabilirsiniz ama ben ihtiyaç duymuyorum
*Suyunu 1e 2 ölçüsünden 1 çay bardağı fazla ekliyorum yumuşak oluyor )
*Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavuruyoruz
*Kavrulan soğanların üstüne salçamızı ve küçük doğranmış kuru sebzelerimizi ekliyoruz
*Bulgulurumuzu ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz
*Üzerine 1 ölçü için 2 ölçü sıcak su ekleyip kapağını kapatıyoruz
*Suyunu çektikten sonra altını kapatıp yaklaşık 1015 dk dinlendirdiğimiz pilavımız servise hazır Afiyet olsun
Not: Salçam ve bulgurum köyden geliyor Siz renginin kırmızılığını dilediğinize göre kendi salçanızla ayarlayabilirsiniz
*Ve bulgur için eklenen su miktarının bulgurdan bulgura değitiğini göz önünde bulundurarak istediğiniz yumuşaklıkta pilavı elde edebilirsiniz
*Sebzeleri haşlamadan kullanacalar bu görseldeki miktardaki sebze için 1 çay bardağı fazla su koyarsa sebzeleri de yumaşacık olacaktır Garanti olsun isterseniz özellikle palıcanı 10 dk kada haşlayabilirsiniz
*Kuru biber
*Kuru patlıcan (yemeklik kurutulmuş) (Görsellerde miktarı mevcut)
*1 adet orta boy soğan
*Sıvıyağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*1 kase pilavlık bulgur
*Sıcak Su
Kuru Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Benim gibi kışın ortasında taze sebze tüketimine kaşıysanız buyrun size kuru sebzeli pilav tarifi
1
*Kuru biber ve patlıcanı yıkayıp ayrı kaselerde kaselerde kaynar suda bekletiyoruz
*Biberi çok bekletmeden süzüp doğruyoruz
*Patlıcanları yaklaşık 5 dk kadar bekletip doğruyoruz (isterseniz ayrı ayrı da haşlayabilirsiniz ama ben ihtiyaç duymuyorum
*Suyunu 1e 2 ölçüsünden 1 çay bardağı fazla ekliyorum yumuşak oluyor )
*Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavuruyoruz
*Kavrulan soğanların üstüne salçamızı ve küçük doğranmış kuru sebzelerimizi ekliyoruz
*Bulgulurumuzu ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz
*Üzerine 1 ölçü için 2 ölçü sıcak su ekleyip kapağını kapatıyoruz
*Suyunu çektikten sonra altını kapatıp yaklaşık 1015 dk dinlendirdiğimiz pilavımız servise hazır Afiyet olsun
Not: Salçam ve bulgurum köyden geliyor Siz renginin kırmızılığını dilediğinize göre kendi salçanızla ayarlayabilirsiniz
*Ve bulgur için eklenen su miktarının bulgurdan bulgura değitiğini göz önünde bulundurarak istediğiniz yumuşaklıkta pilavı elde edebilirsiniz
*Sebzeleri haşlamadan kullanacalar bu görseldeki miktardaki sebze için 1 çay bardağı fazla su koyarsa sebzeleri de yumaşacık olacaktır Garanti olsun isterseniz özellikle palıcanı 10 dk kada haşlayabilirsiniz