iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*500 g irmik
*2 su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:
*2,5 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
Hazırlanışı
Sıvı yağ ile tereyağını helvayı kavuracağımız tencerede eritiyoruz*İrmiği ilave edip rengi dönünceye kadar bu şekilde kavuruyoruz*Üzerine kuru üzümleri de ilave edip biraz daha kavuruyoruz İrmikler*kahverengi oluncaya dek kavurup içine tarçınımızı ilave ediyoruz*Helvaya başlarken beraber ocağa koyduğumuz ve kaynayan şerbeti*helvanın üzerine yavaşça ilave ediyoruz Helva şerbeti*çeksin diye tencerenin kapağını kapayıp 2 dakika demliyoruz İyice karıştırıktan sonra helvanız servise hazırdır
Not: Helvayı sıcak sevenler için üzerine dondurmada ilave edebilirsiniz
*500 g irmik
*2 su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:
*2,5 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
Hazırlanışı
Sıvı yağ ile tereyağını helvayı kavuracağımız tencerede eritiyoruz*İrmiği ilave edip rengi dönünceye kadar bu şekilde kavuruyoruz*Üzerine kuru üzümleri de ilave edip biraz daha kavuruyoruz İrmikler*kahverengi oluncaya dek kavurup içine tarçınımızı ilave ediyoruz*Helvaya başlarken beraber ocağa koyduğumuz ve kaynayan şerbeti*helvanın üzerine yavaşça ilave ediyoruz Helva şerbeti*çeksin diye tencerenin kapağını kapayıp 2 dakika demliyoruz İyice karıştırıktan sonra helvanız servise hazırdır
Not: Helvayı sıcak sevenler için üzerine dondurmada ilave edebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.