iltasyazilim
FD Üye
Kuru Yemişli Petek Kurabiye Bomba Lezzet (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt koyu yerinden
*1 su bardağından biraz eksik şeker
*1 yumurta
*Yarım su bardağı mısır nişastası
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya aldığı kadar un
İçi için;
*2 ayva rendelenip kavrulacak yarım çay bardağı şeker ile
*1,5 çay kaşığı tarçın
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı ceviz
*Yarım çay bardağı damla çikolata
Kuru Yemişli Petek Kurabiye Bomba Lezzet (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı İçi dışı bomba gibi bir kurabiye ile karşınızdayım geçelim tarifine
Öncelikle margarin sıvı yağ şeker güzelce karıştırılır Yani şeker biraz içinde eritilir Daha sonra yumurta ve yoğurt eklenip karıştırılır Ardından nişasta vanilya ve yarım paket kabartma tozu eklenir yoğurulur ve ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ilave edilir Ben petek dokulu gibi görünen nihale ile şekil verdimCeviz büyüklüğünde koparılıp nihale üzerinde elimizle biraz açıp içi için hazırladığımız yani rendelenmiş şekerle kavrulmuş ayva ve tarçın kuru üzüm damla çikolata ve çeviz eklenmiş karışım dan koyulup kapatılır kapanan yeri aşağıya getirilir ve 180 derecede 20 dakika kızarıncaya kadar pişirilir
*125 gram margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt koyu yerinden
*1 su bardağından biraz eksik şeker
*1 yumurta
*Yarım su bardağı mısır nişastası
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya aldığı kadar un
İçi için;
*2 ayva rendelenip kavrulacak yarım çay bardağı şeker ile
*1,5 çay kaşığı tarçın
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı ceviz
*Yarım çay bardağı damla çikolata
Kuru Yemişli Petek Kurabiye Bomba Lezzet (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı İçi dışı bomba gibi bir kurabiye ile karşınızdayım geçelim tarifine
Öncelikle margarin sıvı yağ şeker güzelce karıştırılır Yani şeker biraz içinde eritilir Daha sonra yumurta ve yoğurt eklenip karıştırılır Ardından nişasta vanilya ve yarım paket kabartma tozu eklenir yoğurulur ve ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ilave edilir Ben petek dokulu gibi görünen nihale ile şekil verdimCeviz büyüklüğünde koparılıp nihale üzerinde elimizle biraz açıp içi için hazırladığımız yani rendelenmiş şekerle kavrulmuş ayva ve tarçın kuru üzüm damla çikolata ve çeviz eklenmiş karışım dan koyulup kapatılır kapanan yeri aşağıya getirilir ve 180 derecede 20 dakika kızarıncaya kadar pişirilir