iltasyazilim
FD Üye
Kuru Yufka Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
*1 paket un
*1 tatlı kaşığı tuz
*25 su bardağı un
*Yarım instant maya
Kuru Yufka Nasıl Yapılır? Yapılışı Malzemeler bir kaba eklenir ve yoğurulur ve büyük top haline getirilir ve üstüne az un serpilir Üstü örtülerek 30 dk dinlendirilir*Hamur mayalandıktan sonra 14 top elde edinir, un ve merdane yardımıyla ince yuvarlak yufkalar açılır*Pişirmek için büyük tava veya sac kullanabilinir
Hamuru pişirmek için yağ kullanılmaz*Yaklaşık her bir tarafı orta ateşte kızarana kadar pişirilir
Hazır kuru yufkalar yarım saat sonra kurumuş hale gelir ve bir örtü ile kapatılıp dolapta saklana bilir Kullanmak için yufkalar lavabo da sıcak suya tutulur ve bir mutfak bezin ortasına koyup alt üst kapatıp bir 3 dakika çekmesi beklenir, sonra yumuşak yufka haline geliyor İçine sonra her hangi bir malzeme koyulup ve rulo şeklinde sunulabilir
*1 paket un
*1 tatlı kaşığı tuz
*25 su bardağı un
*Yarım instant maya
Kuru Yufka Nasıl Yapılır? Yapılışı Malzemeler bir kaba eklenir ve yoğurulur ve büyük top haline getirilir ve üstüne az un serpilir Üstü örtülerek 30 dk dinlendirilir*Hamur mayalandıktan sonra 14 top elde edinir, un ve merdane yardımıyla ince yuvarlak yufkalar açılır*Pişirmek için büyük tava veya sac kullanabilinir
Hamuru pişirmek için yağ kullanılmaz*Yaklaşık her bir tarafı orta ateşte kızarana kadar pişirilir
Hazır kuru yufkalar yarım saat sonra kurumuş hale gelir ve bir örtü ile kapatılıp dolapta saklana bilir Kullanmak için yufkalar lavabo da sıcak suya tutulur ve bir mutfak bezin ortasına koyup alt üst kapatıp bir 3 dakika çekmesi beklenir, sonra yumuşak yufka haline geliyor İçine sonra her hangi bir malzeme koyulup ve rulo şeklinde sunulabilir