iltasyazilim
FD Üye
Kuru Yufkadan Tava Böreği (Sahurluk) Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet kuru yufka
*1 adet büyük Patates (iç harç için isteğe göre değişebilir)
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Sıvı yağ
*Susam
*Çörek otu
Kuru Yufkadan Tava Böreği (Sahurluk) Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz Ben patates tercih ettim siz dilerseniz peynir de koyabilirsiniz patatesin çabuk haşlanması için soyup 3 parçaya bölüp küçük bir tencerede haşlıyoruz
Patates haşlandıktan sonra üzerine baharat ve tuz ekleyip çatalla eziyoruz Daha sonra büyük boy tavamızı sıvı yağ ile yağlıyoruz çok yağ kullanmayalım Tavamızın tabanına susam ve çörek otu serpiyoruz Üzerine 2 tane yufkayı ılık suda ıslatıp yumuşayınca tavaya eşit şekilde yayıyoruz üzerine iç harcımızı koyduktan sonra diğer 2 yufkayı da aynı şekilde ıslatıp yayıyoruz Ocağın orta gözünde en kısık ateşte iki tarafını da 20şer dakika kontrol ederek pişiriyoruz
Afiyet olsun
*4 adet kuru yufka
*1 adet büyük Patates (iç harç için isteğe göre değişebilir)
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Sıvı yağ
*Susam
*Çörek otu
Kuru Yufkadan Tava Böreği (Sahurluk) Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz Ben patates tercih ettim siz dilerseniz peynir de koyabilirsiniz patatesin çabuk haşlanması için soyup 3 parçaya bölüp küçük bir tencerede haşlıyoruz
Patates haşlandıktan sonra üzerine baharat ve tuz ekleyip çatalla eziyoruz Daha sonra büyük boy tavamızı sıvı yağ ile yağlıyoruz çok yağ kullanmayalım Tavamızın tabanına susam ve çörek otu serpiyoruz Üzerine 2 tane yufkayı ılık suda ıslatıp yumuşayınca tavaya eşit şekilde yayıyoruz üzerine iç harcımızı koyduktan sonra diğer 2 yufkayı da aynı şekilde ıslatıp yayıyoruz Ocağın orta gözünde en kısık ateşte iki tarafını da 20şer dakika kontrol ederek pişiriyoruz
Afiyet olsun