Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Yufkadan Tava Böreği (Sahurluk)

Kuru Yufkadan Tava Böreği (Sahurluk)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kuru Yufkadan Tava Böreği (Sahurluk) Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet kuru yufka
*1 adet büyük Patates (iç harç için isteğe göre değişebilir)
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Sıvı yağ
*Susam
*Çörek otu

Kuru Yufkadan Tava Böreği (Sahurluk) Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz Ben patates tercih ettim siz dilerseniz peynir de koyabilirsiniz patatesin çabuk haşlanması için soyup 3 parçaya bölüp küçük bir tencerede haşlıyoruz
Patates haşlandıktan sonra üzerine baharat ve tuz ekleyip çatalla eziyoruz Daha sonra büyük boy tavamızı sıvı yağ ile yağlıyoruz çok yağ kullanmayalım Tavamızın tabanına susam ve çörek otu serpiyoruz Üzerine 2 tane yufkayı ılık suda ıslatıp yumuşayınca tavaya eşit şekilde yayıyoruz üzerine iç harcımızı koyduktan sonra diğer 2 yufkayı da aynı şekilde ıslatıp yayıyoruz Ocağın orta gözünde en kısık ateşte iki tarafını da 20şer dakika kontrol ederek pişiriyoruz
Afiyet olsun

Similar threads

Hazır Yufkadan Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler *1 bağ ıspanak *1 su bardağı tulum peyniri *Küçük kuru soğan (Rendelenecek) *Pul biber *3 adet yufka Hazır Yufkadan Tava Böreği Tarifi Yapılışı Önce içini hazırlıyoruz Ispanakları iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz Biraz tuz atıp ıspanağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Pratik İftarlık Sahurluk Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler *3 adet el açması yufka İç malzemesi için: *34 orta boy patates (büyüklüğüne göre) *1 adet soğan *Nane *Kırmızı toz biber *Karabiber *Tuz *Zeytinyağı Sosu için: *Yarım su bardağı zeytinyağı *12 yemek kaşığı yoğurt *2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Hazır Yufkadan Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler *4 adet yufka İç harç malzemeleri; *56 tane patates *Sıvı yağ *1 soğan *Biraz salça Arasına; *Yoğurt ve sıvı yağ Üzerine; *1 tane yumurta *Çörek otu (ben çörek otu kullandım siz susamda serpebilirsiniz ya da hiç bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Kolay Tava Böreği (Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler *1 paket yufka (Elde yapılma) 6 adet *3 orta boy patates *Zeytin yağı, tuz *1 tatlı kaşığı biber karabiber (İsteğe göre soğan da katabilirsiniz) *Pırasa, ıspanak, peynir vs tercihinize göre istediğiniz malzemeyi içine koyabilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Sahurluk Böreklerim Tarifi İçin Malzemeler *1 paket üçgen böreklik yufka Arasına sürmek için ; *8 yemek kaşığı yoğurt *1 çay bardağı sıvı yağ *2 yumurta akı *1 silme çay kaşığı karbonat İç harcı için; *4 adet haşlanmış patates *1 küçük soğan *İsteğe göre maydanoz *1 kaşık salça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt