iltasyazilim
FD Üye
Kuru Yufkadan Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet böreklik yufka
*3 adet kuru böreklik yufka (yufkacınızdan ıslanmamış halde isteyin)
*Yarım tavuk gögsü
*34 adet orta boy soğan
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı tuz
Yufkaların arasına sürmek için;
*2 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kuru Yufkadan Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle böreğin içini hazırlayalım Soğanları yemeklik soğandan daha küçük olacak şekilde ince ve küçük doğrayalım (robottan çekmeyin böreğiniz acır)tavaya aldığımız soğanlara tuz ekleyip sıvı yağda rengi şeffaflaşana kadar yaklaşık 1015 dakika kavuruyoruz Haşlayıp soğuduktan sonra küçük parçalara ayırıp robottan çekilen tavukları ekliyoruz (robotunuz yoksa minik minik doğrayın) Tavuk göğüsünü soğumadan robottan çekmeyin sıcağıyla hamur gibi olur Eklediğimiz tavuk göğsü ve baharatları soğanlarla birlikte rengi kızarana kadar orta ateşte yaklaşık 1520 dakika kontrollü kavuruyoruz Ocağın altını kapatıyoruz
Tepsinin altını margarin ile yağlayalım En alta böreklik yufkayı tepsiden sarkacak şekilde yerleştirelim Çok hafif nemlendirecek şekilde sütlü sostan dökülür İkinci böreklik yufkayı tepsinize sığacak şekilde kenarlarından 1 karış olacak şekilde kesin Tekrar kuru yer kalmayacak şekilde sostan sürün şimdi kuru yufkalara geçebiliriz Kuru yufkanızı parçalayarak tepsinize yerleştirin Sostan sürün İkinci kuru yufkayı koyun ve sostan tekrar sürün Daha sonra harcı yerleştirin üzerine tekrar kuru yufka sos, kuru yufka sos şeklinde yapın En üste kalan kenar böreklik yufkalarınızı yerleştirin Sos sürün Daha sonra böreğin sarkan kısımlarını tepsiye kapatın üzerine kalan sos ve az da zeytinyağı sürün Böreğinize ortadan bir kesik atabilirsiniz veya boydan kesebilirisiniz 180 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin Pişme süresi fırından fırana farklılık gösterebilir Ben yaklaşık 1 saatte pişirdim
Böreğiniz piştikten sonra temiz kağıt ya da bezin üzerine ters çevirin ve baklava dilimi şeklinde dilimleyin Afiyet osun
*2 adet böreklik yufka
*3 adet kuru böreklik yufka (yufkacınızdan ıslanmamış halde isteyin)
*Yarım tavuk gögsü
*34 adet orta boy soğan
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı tuz
Yufkaların arasına sürmek için;
*2 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kuru Yufkadan Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle böreğin içini hazırlayalım Soğanları yemeklik soğandan daha küçük olacak şekilde ince ve küçük doğrayalım (robottan çekmeyin böreğiniz acır)tavaya aldığımız soğanlara tuz ekleyip sıvı yağda rengi şeffaflaşana kadar yaklaşık 1015 dakika kavuruyoruz Haşlayıp soğuduktan sonra küçük parçalara ayırıp robottan çekilen tavukları ekliyoruz (robotunuz yoksa minik minik doğrayın) Tavuk göğüsünü soğumadan robottan çekmeyin sıcağıyla hamur gibi olur Eklediğimiz tavuk göğsü ve baharatları soğanlarla birlikte rengi kızarana kadar orta ateşte yaklaşık 1520 dakika kontrollü kavuruyoruz Ocağın altını kapatıyoruz
Tepsinin altını margarin ile yağlayalım En alta böreklik yufkayı tepsiden sarkacak şekilde yerleştirelim Çok hafif nemlendirecek şekilde sütlü sostan dökülür İkinci böreklik yufkayı tepsinize sığacak şekilde kenarlarından 1 karış olacak şekilde kesin Tekrar kuru yer kalmayacak şekilde sostan sürün şimdi kuru yufkalara geçebiliriz Kuru yufkanızı parçalayarak tepsinize yerleştirin Sostan sürün İkinci kuru yufkayı koyun ve sostan tekrar sürün Daha sonra harcı yerleştirin üzerine tekrar kuru yufka sos, kuru yufka sos şeklinde yapın En üste kalan kenar böreklik yufkalarınızı yerleştirin Sos sürün Daha sonra böreğin sarkan kısımlarını tepsiye kapatın üzerine kalan sos ve az da zeytinyağı sürün Böreğinize ortadan bir kesik atabilirsiniz veya boydan kesebilirisiniz 180 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin Pişme süresi fırından fırana farklılık gösterebilir Ben yaklaşık 1 saatte pişirdim
Böreğiniz piştikten sonra temiz kağıt ya da bezin üzerine ters çevirin ve baklava dilimi şeklinde dilimleyin Afiyet osun