iltasyazilim
FD Üye
Kurumayan Mayasız Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
İçine;
*750 gram haşlanmış patates
*Yarım bağ maydanoz
*2 çorba kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber, pulbiber
*Sıvı yağ
*1, 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sürmek için;
*Tereyağ
Kurumayan Mayasız Gözleme Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce patates soyulur, yıkanır ve tencereye alınır
*Üzerini geçecek kadar su eklenip haşlamaya bırakılır
*Haşlanan patates süzülür, soğumaya bırakılır
*Soğuyan patates rendenin iri kısmı ile rendelenip tavaya alınır, salça, yemeklik kıyılmış maydanoz, tuz ve baharat eklenip sıvı yağ eklenip iyice karıştırılır,,sıvı yağ eklediğimiz zaman patates macun gibi olsun ki kolay şekil alsın orta ateşte sotelenir ve soğumaya bırakılır
*Ayrı bir yerde ılık su, tuz, sıvı yağ karıştırılıp aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır, bir saat dinlendirilip yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp unlanmış zeminde yuvarlak şekil verilip hazır olması sağlanır
*Hamur açacağımız zemine un serpilip hamur merdane yardımı ile açılır, kenarına patatesli harç yayılıp üzerine kaşar peyniri yayılır ve üzerine katlanır
*Birleşme yerine parmakla bastırılır ki açılmasın şekil verilen gözlemeler unlanmış zeminde bekletilir
*Tüm hamur bitene kadar devam edilir
*Tava ateşe alınır, tava ısınınca gözleme yerleştirilir bir yüzü pişince tereyağı sürülüp ters çevrilir
*Pişen yüze de tereyağı sürülüp alt kısmında pişmesi beklenir
*Tüm gözleme bitene kadar bu şekilde pişirmeye devam edilir ve servis edilir
*1, 5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
İçine;
*750 gram haşlanmış patates
*Yarım bağ maydanoz
*2 çorba kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber, pulbiber
*Sıvı yağ
*1, 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sürmek için;
*Tereyağ
Kurumayan Mayasız Gözleme Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce patates soyulur, yıkanır ve tencereye alınır
*Üzerini geçecek kadar su eklenip haşlamaya bırakılır
*Haşlanan patates süzülür, soğumaya bırakılır
*Soğuyan patates rendenin iri kısmı ile rendelenip tavaya alınır, salça, yemeklik kıyılmış maydanoz, tuz ve baharat eklenip sıvı yağ eklenip iyice karıştırılır,,sıvı yağ eklediğimiz zaman patates macun gibi olsun ki kolay şekil alsın orta ateşte sotelenir ve soğumaya bırakılır
*Ayrı bir yerde ılık su, tuz, sıvı yağ karıştırılıp aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır, bir saat dinlendirilip yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp unlanmış zeminde yuvarlak şekil verilip hazır olması sağlanır
*Hamur açacağımız zemine un serpilip hamur merdane yardımı ile açılır, kenarına patatesli harç yayılıp üzerine kaşar peyniri yayılır ve üzerine katlanır
*Birleşme yerine parmakla bastırılır ki açılmasın şekil verilen gözlemeler unlanmış zeminde bekletilir
*Tüm hamur bitene kadar devam edilir
*Tava ateşe alınır, tava ısınınca gözleme yerleştirilir bir yüzü pişince tereyağı sürülüp ters çevrilir
*Pişen yüze de tereyağı sürülüp alt kısmında pişmesi beklenir
*Tüm gözleme bitene kadar bu şekilde pişirmeye devam edilir ve servis edilir