iltasyazilim
FD Üye
Kurutmalık Ev Yapımı Erişte Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1, 5 su bardağı ılık su
*4, 5 su bardağı (200 ml) un
*Tuz
Kurutmalık Ev Yapımı Erişte Tarifi Yapılışı Geniş bir kabın içinde yumurta, su ve tuzu karıştırıyoruz Yavaş yavaş ununu ilave ederek çok yumuşak olmayan bir hamur elde ediyoruz Hamur özdeşleşene kadar ara ara un serperek açma tahtamızın üzerinde hamuru yoğurarak kıvama getiriyoruz
Rulo yaparak dört parçaya bölüp şekilde görüldüğü gibi bezeler yapıyoruz Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendiriyoruz (Bu işlem hamuru daha kolay açmamızı sağlar )
Bezelerimizi tahtanın üzerine alarak ara ara un serpip oklava yardımıyla çok ince veya çok kalın olmaksızın 11, 5 cm kalınlığında açıyoruz
Açtığımız hamurları temiz bir yere sererek biraz dinlendiriyoruz
Daha sonra bolca unlayıp şekilde görüldüğü gibi birkaç şeriti üst üste getirerek ince hamurlar kesiyoruz
Kestiğimiz erişteleri bir tepsinin içine alıp un serperek tepsiyi hafif sallıyoruz Böylece hamurları unla karıştırarak birbirine yapışmasını önlüyoruz
Daha sonra temiz bir yere sererek iyice kuruyana kadar bekletiyoruz Yaklaşık 23 günde kurumuş olacaktır Kuruyan erişrelerimizi saklama kabına alarak istediğimiz zaman kullanmak üzere kaldırıyoruz
*1 yumurta
*1, 5 su bardağı ılık su
*4, 5 su bardağı (200 ml) un
*Tuz
Kurutmalık Ev Yapımı Erişte Tarifi Yapılışı Geniş bir kabın içinde yumurta, su ve tuzu karıştırıyoruz Yavaş yavaş ununu ilave ederek çok yumuşak olmayan bir hamur elde ediyoruz Hamur özdeşleşene kadar ara ara un serperek açma tahtamızın üzerinde hamuru yoğurarak kıvama getiriyoruz
Rulo yaparak dört parçaya bölüp şekilde görüldüğü gibi bezeler yapıyoruz Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendiriyoruz (Bu işlem hamuru daha kolay açmamızı sağlar )
Bezelerimizi tahtanın üzerine alarak ara ara un serpip oklava yardımıyla çok ince veya çok kalın olmaksızın 11, 5 cm kalınlığında açıyoruz
Açtığımız hamurları temiz bir yere sererek biraz dinlendiriyoruz
Daha sonra bolca unlayıp şekilde görüldüğü gibi birkaç şeriti üst üste getirerek ince hamurlar kesiyoruz
Kestiğimiz erişteleri bir tepsinin içine alıp un serperek tepsiyi hafif sallıyoruz Böylece hamurları unla karıştırarak birbirine yapışmasını önlüyoruz
Daha sonra temiz bir yere sererek iyice kuruyana kadar bekletiyoruz Yaklaşık 23 günde kurumuş olacaktır Kuruyan erişrelerimizi saklama kabına alarak istediğimiz zaman kullanmak üzere kaldırıyoruz