iltasyazilim
FD Üye
Kurutulmuş Domates Ve Biberli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*56 tane kuru biber
*56 tane kuru domates
*3 su bardağı geceden ıslatılmış kuru fasulye
*100 gram kuşbaşı et
*1 orta boy soğan
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*12 yemek kaşığı un
*Yarım çay bardağını geçsin zeytinyağı
*Toz kırmızı biber
*Kurutulmuş cin biberi tozu
*Tuz
Kurutulmuş Domates Ve Biberli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Düdüklü tencereyi ocağa alıp altına açıyoruz tencere ısındıktan sonra kuşbaşı etlerimizi tencereye alıp mühürlüyoruz Soğanlarımızı doğrayıp tencere bırakıyoruz et ve soğan kavrulunca ya kadar karıştırıyoruz salçaları ekliyoruz karıştırıyoruzÜzerine biraz sıcak su koyuyoruz malzemeler iyice kaynadıktan sonra tencere den aldığınız biraz suyla unumuzu karıştırıp tencereye alıyoruz böylece fasulyenin daha kıvamlı olmasını sağlıyor tenceredeki karışım ve un bütünleşince fasulyeleri tencereye alıyoruz karıştırıyoruz tencereye soğuk suda yıkadığımız kuru biber ve domatesleri ekliyoruz sonradan eklememizin nedeni çabuk pişip erimesi (ben bu tarifi anneannemden öğrendim aslında o eti de kurutulmuş olarak kullanıyor ama artık yapılması zor kullandığım bütün malzemeler organik olduğu için tadı çok güzel oluyor ayrıca ben Organik köy fasulye si kullanıyorum ) düdüklü tencereye baharatları ve tuzu ilave ettikten sonra istediğimiz kadar su ekliyoruz ben yaklaşık olarak 750 ml kullandım benim kullandığım fasulye 35 dakikada pişer kullandığınız fasulyenin pişme süresine göre düdüklü tencerede pişirin Afiyet olsun
*56 tane kuru biber
*56 tane kuru domates
*3 su bardağı geceden ıslatılmış kuru fasulye
*100 gram kuşbaşı et
*1 orta boy soğan
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*12 yemek kaşığı un
*Yarım çay bardağını geçsin zeytinyağı
*Toz kırmızı biber
*Kurutulmuş cin biberi tozu
*Tuz
Kurutulmuş Domates Ve Biberli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Düdüklü tencereyi ocağa alıp altına açıyoruz tencere ısındıktan sonra kuşbaşı etlerimizi tencereye alıp mühürlüyoruz Soğanlarımızı doğrayıp tencere bırakıyoruz et ve soğan kavrulunca ya kadar karıştırıyoruz salçaları ekliyoruz karıştırıyoruzÜzerine biraz sıcak su koyuyoruz malzemeler iyice kaynadıktan sonra tencere den aldığınız biraz suyla unumuzu karıştırıp tencereye alıyoruz böylece fasulyenin daha kıvamlı olmasını sağlıyor tenceredeki karışım ve un bütünleşince fasulyeleri tencereye alıyoruz karıştırıyoruz tencereye soğuk suda yıkadığımız kuru biber ve domatesleri ekliyoruz sonradan eklememizin nedeni çabuk pişip erimesi (ben bu tarifi anneannemden öğrendim aslında o eti de kurutulmuş olarak kullanıyor ama artık yapılması zor kullandığım bütün malzemeler organik olduğu için tadı çok güzel oluyor ayrıca ben Organik köy fasulye si kullanıyorum ) düdüklü tencereye baharatları ve tuzu ilave ettikten sonra istediğimiz kadar su ekliyoruz ben yaklaşık olarak 750 ml kullandım benim kullandığım fasulye 35 dakikada pişer kullandığınız fasulyenin pişme süresine göre düdüklü tencerede pişirin Afiyet olsun