iltasyazilim
FD Üye
1 paket Fettuchini Makarna
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
400 gram Kültür Mantarı
3 diş Sarımsak
100 gram Kurutulmuş Domates
34 su bardağı Krema
14 su bardağı Süt
12 su bardağı Parmesan Peyniri
2 yemek kaşığı Fesleğen
Makarnamızın paketinde nasıl yazıyorsa öyle pişirelim Piştikten sonra ise suyundan 2 su bardağı bir kenara ayıralım
Makarnamız pişerken sosumuzu hazırlayalım Kurutulmuş domateslerimizi 1 su bardağı kaynar suyun içinde 10 ortalama 10 dakika haşlamaya bırakalım
Domateslerimiz haşlandıktan sonra ince ince keselim ve üstlerine zeytinyağı gezdirelim
Domateslerimiz haşlanırken ve makarnamız pişerken mantarlarımızı sapı ile birlikte dik bir şekilde 3 veya 4 parçaya bölelim
Bir tavamıza zeytinyağımızı dökelim Yağ kızdıktan sonra doğradığımız sarımsaklarımızı ve mantarlarımızı ilave edelim
Mantarlarımız suyunu salıp tekrar çekene dek pişirelim Ardından doğradığımız domateslerimizi ilave ederek kenara ayırdığımız 2 bardak makarna suyunu da ilave edelim
Kaynamaya başlayınca kremamızı ve sütümüzü ekleyelim ve kaynamaya bırakalım Kaynamaya başladığı an rendelediğmiz permasen peynirini ekleyelim Peynirimiz eriyene dek karıştıralım ve fesleğenimizi ilave edelim
Makarnamızı süzdükten sonra sıcak olarak hazırladığımız sosun içerisine alalım sonradan bir iki dakika daha pişirdikten sonra makarnamızı servis edelim
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
400 gram Kültür Mantarı
3 diş Sarımsak
100 gram Kurutulmuş Domates
34 su bardağı Krema
14 su bardağı Süt
12 su bardağı Parmesan Peyniri
2 yemek kaşığı Fesleğen
Makarnamızın paketinde nasıl yazıyorsa öyle pişirelim Piştikten sonra ise suyundan 2 su bardağı bir kenara ayıralım
Makarnamız pişerken sosumuzu hazırlayalım Kurutulmuş domateslerimizi 1 su bardağı kaynar suyun içinde 10 ortalama 10 dakika haşlamaya bırakalım
Domateslerimiz haşlandıktan sonra ince ince keselim ve üstlerine zeytinyağı gezdirelim
Domateslerimiz haşlanırken ve makarnamız pişerken mantarlarımızı sapı ile birlikte dik bir şekilde 3 veya 4 parçaya bölelim
Bir tavamıza zeytinyağımızı dökelim Yağ kızdıktan sonra doğradığımız sarımsaklarımızı ve mantarlarımızı ilave edelim
Mantarlarımız suyunu salıp tekrar çekene dek pişirelim Ardından doğradığımız domateslerimizi ilave ederek kenara ayırdığımız 2 bardak makarna suyunu da ilave edelim
Kaynamaya başlayınca kremamızı ve sütümüzü ekleyelim ve kaynamaya bırakalım Kaynamaya başladığı an rendelediğmiz permasen peynirini ekleyelim Peynirimiz eriyene dek karıştıralım ve fesleğenimizi ilave edelim
Makarnamızı süzdükten sonra sıcak olarak hazırladığımız sosun içerisine alalım sonradan bir iki dakika daha pişirdikten sonra makarnamızı servis edelim