Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurutulmuş Fasulye Kavurması

Kurutulmuş Fasulye Kavurması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

*1 kase kurutulmuş fasulye (Yaklaşık 250 gr)
*2 diş sarımsak
*2 soğan
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*12 (yarım) çay bardağı su

Üzeri için;


*Kıyılmış maydanoz

Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi Yapılışı Karadenizde yöresel bir kış hazırlığı olan kıyılmış ve kurutulmuş fasulye haslanıp arzuya göre yemeği, arzuya göre de kavurması yapılmaktadır Oldukça pratik ve lezzetli bir ana yemek olarak servis edilebilir Piştiğinde de lezzeti ve taze fasulye kadar güzel bir tat

1
*Kıyılmış fasulyemizi düdüklü tencerede 25 dakika pişiriyoruz
*Kullandığımız ölçünün iki katı su ile haşlamalıyız
*Epeyce su çekiyor
*Tavamıza sıvı yağ ve ay şeklinde doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsağı alıyoruz ve kavuruyoruz
*Tuz ve salçasını ekleyip iyice kavrulunca haşlanmış fasulyemizin suyunu süzüp tavamıza alıyoruz
*Yaklaşık 10 dakika kavurup üzerine 12 çay bardağı su ilave ederek tüm suyunu çekene kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirilip altını kapatıyoruz
*Servis tabağına alıp üzerini maydanoz ile süsleyerek servis ediyoruz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,910Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt