iltasyazilim
FD Üye
Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase kurutulmuş fasulye (Yaklaşık 250 gr)
*2 diş sarımsak
*2 soğan
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*12 (yarım) çay bardağı su
Üzeri için;
*Kıyılmış maydanoz
Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi Yapılışı Karadenizde yöresel bir kış hazırlığı olan kıyılmış ve kurutulmuş fasulye haslanıp arzuya göre yemeği, arzuya göre de kavurması yapılmaktadır Oldukça pratik ve lezzetli bir ana yemek olarak servis edilebilir Piştiğinde de lezzeti ve taze fasulye kadar güzel bir tat
1
*Kıyılmış fasulyemizi düdüklü tencerede 25 dakika pişiriyoruz
*Kullandığımız ölçünün iki katı su ile haşlamalıyız
*Epeyce su çekiyor
*Tavamıza sıvı yağ ve ay şeklinde doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsağı alıyoruz ve kavuruyoruz
*Tuz ve salçasını ekleyip iyice kavrulunca haşlanmış fasulyemizin suyunu süzüp tavamıza alıyoruz
*Yaklaşık 10 dakika kavurup üzerine 12 çay bardağı su ilave ederek tüm suyunu çekene kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirilip altını kapatıyoruz
*Servis tabağına alıp üzerini maydanoz ile süsleyerek servis ediyoruz Afiyet olsun
*1 kase kurutulmuş fasulye (Yaklaşık 250 gr)
*2 diş sarımsak
*2 soğan
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*12 (yarım) çay bardağı su
Üzeri için;
*Kıyılmış maydanoz
Kurutulmuş Fasulye Kavurması Tarifi Yapılışı Karadenizde yöresel bir kış hazırlığı olan kıyılmış ve kurutulmuş fasulye haslanıp arzuya göre yemeği, arzuya göre de kavurması yapılmaktadır Oldukça pratik ve lezzetli bir ana yemek olarak servis edilebilir Piştiğinde de lezzeti ve taze fasulye kadar güzel bir tat
1
*Kıyılmış fasulyemizi düdüklü tencerede 25 dakika pişiriyoruz
*Kullandığımız ölçünün iki katı su ile haşlamalıyız
*Epeyce su çekiyor
*Tavamıza sıvı yağ ve ay şeklinde doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsağı alıyoruz ve kavuruyoruz
*Tuz ve salçasını ekleyip iyice kavrulunca haşlanmış fasulyemizin suyunu süzüp tavamıza alıyoruz
*Yaklaşık 10 dakika kavurup üzerine 12 çay bardağı su ilave ederek tüm suyunu çekene kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirilip altını kapatıyoruz
*Servis tabağına alıp üzerini maydanoz ile süsleyerek servis ediyoruz Afiyet olsun