iltasyazilim
FD Üye
Kurutulmuş Patlıcan Dolması Yapılışı
Kurutulmuş Patlıcan Dolması Tarifi Resimli
Resimli Kurutulmuş Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler
otuz adet dolmalık kuru patlıcan
250 gram kıyma
bir nehir bardağı zeytinyağ
üç soğan
iki domates
bir bardak pirinç
yarım kaşık domates salçası
yarım kaşık biber salçası
üç diş sarımsak
karabiber, kimyon, sumak, kuru nane
maydanoz, tuz
Hazırlanışı
patlıcanları 5 dakika zaman ile haşlayın ve süzün
domatesi küp, soğanı yemeklik doğrayın
14 demet maydanozu ve sarımsakları doğrayın
içinin hazırlanması
yoğurma kabı içine kıyma, soğan, zeytinyağ'ın yarısı, salça,
birer tatlı kaşığı ölçüsünde baharatları,
maydanoz, sarımsak ve tuzlu'u katın yoğurun
harçın tuzunu ayarlayın ve pirinçi katın karıştırın
her patlıcanı ağızlarında bir parmak ölçüsünde boşluk bırakarak bastırmadan doldurun
içi doldurulmuş patlıcanların ağız kısımlarını kapatın
ve tencere tabanına birbiri üzerine bindirilmiş olarak, yatay dizin
3 kadeh kaynar su içine az salça ve az tuz ilave edin karıştırın
hazırladığınız bu sosu ve kalan zeytinyağını tencereye ek edin
patlıcanların üstüne ısıya dirençli bir kap kapayın
tencereyi kaynatın ve tencere kapağını kapayın
ağır ateşte dolmanızı 40 dakika süre ile pişirin
Sağlık Olsun *
Kurutulmuş Patlıcan Dolması Tarifi Resimli
Resimli Kurutulmuş Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler
otuz adet dolmalık kuru patlıcan
250 gram kıyma
bir nehir bardağı zeytinyağ
üç soğan
iki domates
bir bardak pirinç
yarım kaşık domates salçası
yarım kaşık biber salçası
üç diş sarımsak
karabiber, kimyon, sumak, kuru nane
maydanoz, tuz
Hazırlanışı
patlıcanları 5 dakika zaman ile haşlayın ve süzün
domatesi küp, soğanı yemeklik doğrayın
14 demet maydanozu ve sarımsakları doğrayın
içinin hazırlanması
yoğurma kabı içine kıyma, soğan, zeytinyağ'ın yarısı, salça,
birer tatlı kaşığı ölçüsünde baharatları,
maydanoz, sarımsak ve tuzlu'u katın yoğurun
harçın tuzunu ayarlayın ve pirinçi katın karıştırın
her patlıcanı ağızlarında bir parmak ölçüsünde boşluk bırakarak bastırmadan doldurun
içi doldurulmuş patlıcanların ağız kısımlarını kapatın
ve tencere tabanına birbiri üzerine bindirilmiş olarak, yatay dizin
3 kadeh kaynar su içine az salça ve az tuz ilave edin karıştırın
hazırladığınız bu sosu ve kalan zeytinyağını tencereye ek edin
patlıcanların üstüne ısıya dirençli bir kap kapayın
tencereyi kaynatın ve tencere kapağını kapayın
ağır ateşte dolmanızı 40 dakika süre ile pişirin
Sağlık Olsun *