iltasyazilim
FD Üye
Kurutulmuş Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan otu
*2 litre kaynamış sıcak su
*6 yemek kaşığı toz şeker
*3 4 tane limon tuzu
Kurutulmuş Reyhan Şerbeti Tarifi Yapılışı Selamın aleyküm
Bugün kurutulmuş reyhan şerbeti yaptım*ve sizlerle paylaşmak istiyorum
Yaz aylarında ve Ramazan ayında tam bir kurtarıcı olan bu çok faydalı şerbetin saymakla bitiremeyeceğimiz faydaları var hazımsızlıktan baş dönmesine mide bulantisindan ağız yaralarına kadar birçok faydası var tabi bide anne sütü arttırıcı özelliği var Rabbime hamdolsun bize de bu güzel bitkiden faydalanmak düşer)
Geçelim tarifimize ;
Reyhanı boş sürahiye koyup üzerine kaynamış suyumuzu ve limon tuzunu koyup kaşıkla bir kez karıştırıyoruz Biraz ılıdıktan sonra temiz bir sürahiye süzüp şekerini ekleyip buzdolabında soğutuyor ve arzu ettiğimiz zaman servis ediyoruz Afiyet şifa olsun ?
*2 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan otu
*2 litre kaynamış sıcak su
*6 yemek kaşığı toz şeker
*3 4 tane limon tuzu
Kurutulmuş Reyhan Şerbeti Tarifi Yapılışı Selamın aleyküm
Bugün kurutulmuş reyhan şerbeti yaptım*ve sizlerle paylaşmak istiyorum
Yaz aylarında ve Ramazan ayında tam bir kurtarıcı olan bu çok faydalı şerbetin saymakla bitiremeyeceğimiz faydaları var hazımsızlıktan baş dönmesine mide bulantisindan ağız yaralarına kadar birçok faydası var tabi bide anne sütü arttırıcı özelliği var Rabbime hamdolsun bize de bu güzel bitkiden faydalanmak düşer)
Geçelim tarifimize ;
Reyhanı boş sürahiye koyup üzerine kaynamış suyumuzu ve limon tuzunu koyup kaşıkla bir kez karıştırıyoruz Biraz ılıdıktan sonra temiz bir sürahiye süzüp şekerini ekleyip buzdolabında soğutuyor ve arzu ettiğimiz zaman servis ediyoruz Afiyet şifa olsun ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.