iltasyazilim
FD Üye
Kuruvasan Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için malzemeler;
*1 su bardağı ılık süt
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*5 yumurta (sarının 1 i üzeri için)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 çimdik tuz
*12 (yarım) yaş maya
*Aldığı kadar un
*Ayrıca biraz erimiş tereyağı, susam ve(ya) çörek otu
İçi için;
*1 çay bardağı tahin
*1 çay bardağı ceviz içi, iri kırılmış
*1 çay bardağı şeker
*veya
*1 çay bardağı haşhaş ezmesi
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*veya
*sadece sürme çikolata
Kuruvasan Tarifi Yapılışı Hem kat kat, hem pofuduk hemde mükemmel görünümlü, kıymetli misafirlerinize ikram edebileceğiniz ve hem büyüklerin hemde çocukların parmaklarını yiyeceği bir tarif
Gelelim yapımına;
Un hariç malzemeleri karıştırma kabında karıştıralım Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Üzerini kapatıp kabarmasını bekleyin
Bu arada iç malzemeleri bir kâsede karıştırın
Hamurdan 10 beze yapın Hepsini tabak büyüklüğünde açın 5 tane bezeyi aralarına erimiş tereyağ sürerek üst üste koyun En üstte yağ sürmeyin Diğer 5 bezeyi de aynı hazırlayın Şimdi ilk hazırladığımız bezeyi elle yada oklava ile biraz daha büyütün Şimdi bunu 8 veya 12 üçgen keselim Üçgenin büyük kenarına biraz iç koyup rulo yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp dereotu veya susam serpiştirip fırına verin Fırını 200 dereceye açalım Poğaçaları kızarana kadar pişirin Diğer yufkaları da aynı hazırlayıp pişirin
Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*5 yumurta (sarının 1 i üzeri için)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 çimdik tuz
*12 (yarım) yaş maya
*Aldığı kadar un
*Ayrıca biraz erimiş tereyağı, susam ve(ya) çörek otu
İçi için;
*1 çay bardağı tahin
*1 çay bardağı ceviz içi, iri kırılmış
*1 çay bardağı şeker
*veya
*1 çay bardağı haşhaş ezmesi
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*veya
*sadece sürme çikolata
Kuruvasan Tarifi Yapılışı Hem kat kat, hem pofuduk hemde mükemmel görünümlü, kıymetli misafirlerinize ikram edebileceğiniz ve hem büyüklerin hemde çocukların parmaklarını yiyeceği bir tarif
Gelelim yapımına;
Un hariç malzemeleri karıştırma kabında karıştıralım Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Üzerini kapatıp kabarmasını bekleyin
Bu arada iç malzemeleri bir kâsede karıştırın
Hamurdan 10 beze yapın Hepsini tabak büyüklüğünde açın 5 tane bezeyi aralarına erimiş tereyağ sürerek üst üste koyun En üstte yağ sürmeyin Diğer 5 bezeyi de aynı hazırlayın Şimdi ilk hazırladığımız bezeyi elle yada oklava ile biraz daha büyütün Şimdi bunu 8 veya 12 üçgen keselim Üçgenin büyük kenarına biraz iç koyup rulo yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp dereotu veya susam serpiştirip fırına verin Fırını 200 dereceye açalım Poğaçaları kızarana kadar pişirin Diğer yufkaları da aynı hazırlayıp pişirin
Afiyet olsun