Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kurze Tarifi / Kars Yöresi

Kurze Tarifi / Kars Yöresi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
500 gr yağlı koyun kıyması
2 soğan
1 kahve fincanı sirke
Yarım limon un suyu
3 çorba kaşığı domates salça sı
Tuz
Hamur malzemesi:
2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı su
1 Soğanları temizleyip küp şeklinde
doğrayın Kıyma ve soğan ı bir tavada
sürekli karıştırarak kavurun Tuz, 1 fincan
sirke ve yarım limon un suyunu ilave edip
tavayı ocaktan alın
2 Hamur için; unu bir kaba alın Tuz
serpip harmanlayın Ortasını havuz gibi
açıp yumurta ve suyu ekleyin Unu
kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur
yoğurun Hamuru küçük bezelere ayırın
Hazırladığınız iç malzemeden ortasına
yayın Kenar uçlarını kapatarak rulo
şeklinde sarın
3 Derin bir tencerede hafif tuzlu su
kaynatın Hamurları kaynar suda haşlayıp
kevgirle süzgece alın Mantıları servis
tabaklarına paylaştırın
4 Salçayı suyla ezin Tavaya alıp 12
dakika pişirin Salçalı sosu kurzelerin
(mantı) üzerine gezdirip servis yapın


 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt