iltasyazilim
FD Üye
500 gr yağlı koyun kıyması
2 soğan
1 kahve fincanı sirke
Yarım limon un suyu
3 çorba kaşığı domates salça sı
Tuz
Hamur malzemesi:
2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı su
1 Soğanları temizleyip küp şeklinde
doğrayın Kıyma ve soğan ı bir tavada
sürekli karıştırarak kavurun Tuz, 1 fincan
sirke ve yarım limon un suyunu ilave edip
tavayı ocaktan alın
2 Hamur için; unu bir kaba alın Tuz
serpip harmanlayın Ortasını havuz gibi
açıp yumurta ve suyu ekleyin Unu
kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur
yoğurun Hamuru küçük bezelere ayırın
Hazırladığınız iç malzemeden ortasına
yayın Kenar uçlarını kapatarak rulo
şeklinde sarın
3 Derin bir tencerede hafif tuzlu su
kaynatın Hamurları kaynar suda haşlayıp
kevgirle süzgece alın Mantıları servis
tabaklarına paylaştırın
4 Salçayı suyla ezin Tavaya alıp 12
dakika pişirin Salçalı sosu kurzelerin
(mantı) üzerine gezdirip servis yapın
2 soğan
1 kahve fincanı sirke
Yarım limon un suyu
3 çorba kaşığı domates salça sı
Tuz
Hamur malzemesi:
2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı su
1 Soğanları temizleyip küp şeklinde
doğrayın Kıyma ve soğan ı bir tavada
sürekli karıştırarak kavurun Tuz, 1 fincan
sirke ve yarım limon un suyunu ilave edip
tavayı ocaktan alın
2 Hamur için; unu bir kaba alın Tuz
serpip harmanlayın Ortasını havuz gibi
açıp yumurta ve suyu ekleyin Unu
kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur
yoğurun Hamuru küçük bezelere ayırın
Hazırladığınız iç malzemeden ortasına
yayın Kenar uçlarını kapatarak rulo
şeklinde sarın
3 Derin bir tencerede hafif tuzlu su
kaynatın Hamurları kaynar suda haşlayıp
kevgirle süzgece alın Mantıları servis
tabaklarına paylaştırın
4 Salçayı suyla ezin Tavaya alıp 12
dakika pişirin Salçalı sosu kurzelerin
(mantı) üzerine gezdirip servis yapın