iltasyazilim
FD Üye
Kuş Dili Tatlısı nasıl yapılır
Kuş Dili Tatlısı yapılışı
Kuş Dili Tatlısı Malzemeler :
25 gram maya
un
yarım su bardağı değişken yağ
1 çay kaşığı karbonat
esmer toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Kuş Dili Tatlısı Tarifi
Bardağa suyu ve tuzu koyup karıştırın,sonradan hamur karacağımız vahşi dökün Üstüne mayayı ekleyin mayayı eritin Ardındaki yagı ve karbonatı ek edin
sonra, un dökün ve hamuru karın Hamuru kardıktan sonradan üzerini havlu ile örtün ve dinlendirmeye alın
Kullanıma hazır olan hamuru yumruk büyüklüğünde yumak haline getirin 1 tane yumak alın ve yufka şeklinde açın Lakin kalınlığı 2 cm olmalı Yufkaları paralelkenar şeklinde emin Kesilen paralelkenar kuşdili hamurunu ortasından bir delik açıp hamurun diğer ucunu o delikten çıkarın Hamur, kuşdili şeklini alacaktır Fakat kuşdili paralelkenarı bıçakla değil, dalgalı kurabiye bıçağı ile kesin Bu şekilde, kenarları dalgalı bir görünüş kazansın sonra, tavaya değişken yağı dökün Yağı kızdırın Peşinde kuşdili hamurlarını kızartmaya başlayın
Kızarmış hamurları tavadan alır almaz bambaşka bir kabta üzerlerine esmer şeker serpin İşte kuşdili tatlımız hazırlanmış
*
Kuş Dili Tatlısı yapılışı
Kuş Dili Tatlısı Malzemeler :
25 gram maya
un
yarım su bardağı değişken yağ
1 çay kaşığı karbonat
esmer toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Kuş Dili Tatlısı Tarifi
Bardağa suyu ve tuzu koyup karıştırın,sonradan hamur karacağımız vahşi dökün Üstüne mayayı ekleyin mayayı eritin Ardındaki yagı ve karbonatı ek edin
sonra, un dökün ve hamuru karın Hamuru kardıktan sonradan üzerini havlu ile örtün ve dinlendirmeye alın
Kullanıma hazır olan hamuru yumruk büyüklüğünde yumak haline getirin 1 tane yumak alın ve yufka şeklinde açın Lakin kalınlığı 2 cm olmalı Yufkaları paralelkenar şeklinde emin Kesilen paralelkenar kuşdili hamurunu ortasından bir delik açıp hamurun diğer ucunu o delikten çıkarın Hamur, kuşdili şeklini alacaktır Fakat kuşdili paralelkenarı bıçakla değil, dalgalı kurabiye bıçağı ile kesin Bu şekilde, kenarları dalgalı bir görünüş kazansın sonra, tavaya değişken yağı dökün Yağı kızdırın Peşinde kuşdili hamurlarını kızartmaya başlayın
Kızarmış hamurları tavadan alır almaz bambaşka bir kabta üzerlerine esmer şeker serpin İşte kuşdili tatlımız hazırlanmış
*