iltasyazilim
FD Üye
Kuş Gözü Baklava Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için malzemeler;
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı koyu kıvamlı ayran
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*4 su bardağı kadar un
*Üzeri için:
*Ceviz
Şerbeti İçin;
*4, 5 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*1 dilim limon
Açmak için:
*Mısır veya buğday nişastası
Üzeri için:
*100 gr tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
Kuş Gözü Baklava Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun Hamuru 18 bezeye ayırıp herbirini yuvarlayın Unlanmış tepsiye dizip üzerini örtün ve 20 dk kadar dinlendirin Dinlenen bezelerden birini nişasta serperek açın
İncecik açtığınız*yufkayı 4’e bölün Her parçayı ince bir oklavayla geniş kısmından başlayarak sarın ( ben ince oklavam olmadığı için plastik bir aparat kullandım) uç kısmından 3 parmak kadar bırakın O kısmı sarmayın Sarılı kısmı iki tarafından tutarak ortaya doğru büzüştürün
Sarılmayan kısım ortada kalacak şekilde iki ucu birleştirin *Tepsiye yerleştirip orta kısmına ceviz koyun
Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın Her yufkadan 4 adet tatlı çıkacak
Tepsi dolunca üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından dökün
180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Fırından aldığınız tatlılar soğuyunca üzerine ılık şerbet dökün Şerbetin kıvamı çok koyu veya çok cıvık olmamalı *(Tatlı soğuk, şerbet sıcağa yakın ılık olacak!)
Tatlının şerbetini çekmesi için en az 12 saat beklemesi iyi olur
Afiyet olsun
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı koyu kıvamlı ayran
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*4 su bardağı kadar un
*Üzeri için:
*Ceviz
Şerbeti İçin;
*4, 5 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*1 dilim limon
Açmak için:
*Mısır veya buğday nişastası
Üzeri için:
*100 gr tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
Kuş Gözü Baklava Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun Hamuru 18 bezeye ayırıp herbirini yuvarlayın Unlanmış tepsiye dizip üzerini örtün ve 20 dk kadar dinlendirin Dinlenen bezelerden birini nişasta serperek açın
İncecik açtığınız*yufkayı 4’e bölün Her parçayı ince bir oklavayla geniş kısmından başlayarak sarın ( ben ince oklavam olmadığı için plastik bir aparat kullandım) uç kısmından 3 parmak kadar bırakın O kısmı sarmayın Sarılı kısmı iki tarafından tutarak ortaya doğru büzüştürün
Sarılmayan kısım ortada kalacak şekilde iki ucu birleştirin *Tepsiye yerleştirip orta kısmına ceviz koyun
Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın Her yufkadan 4 adet tatlı çıkacak
Tepsi dolunca üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından dökün
180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Fırından aldığınız tatlılar soğuyunca üzerine ılık şerbet dökün Şerbetin kıvamı çok koyu veya çok cıvık olmamalı *(Tatlı soğuk, şerbet sıcağa yakın ılık olacak!)
Tatlının şerbetini çekmesi için en az 12 saat beklemesi iyi olur
Afiyet olsun