Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuş gözü baklavası nasıl yapılır? Kuş gözü baklavasının püf noktaları

Kuş gözü baklavası nasıl yapılır? Kuş gözü baklavasının püf noktaları
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kus_gozu_baklavasi_nasil_yapilir_kus_gozu_baklavasinin_puf_noktalari_1614347356_6966.jpg

Hem kolay hem de lezzetli bir baklava yaparak sofranızı şenlendirmek ister misiniz? Şerbetli tatlıların klasikleşmiş tatlarından ve en bilinenlerinden biri kuş gözü baklavası biraz beceri ister. Sunumu şık olan kuş gözü baklavasının üretimi bugünkü yazımızda.

Şerbetli tatlı sevenlerin favorilerinden olan kuş gözü baklava, yufkası üzere incecik açılan yufkalar büzüştürülerek tepsiye dizilir. Pişirildikten sonra da şerbet ve Antep fıstığıyla bir ortaya getirilir. Ortaya çıkan lezzeti tanım edecek söz bulmak ise biraz zordur. Orta kısmı boş kenarları büzgülü çıtır bir tatlı olan kuş gözü baklavası çoklukla ceviz, fındık ya da Antep fıstığı ile süslenebilen bu tatlının üretimi kırk dakika kadar sürmektedir. Ayrıca bizi başka baklavalarda olduğu üzere de uğraştırmaz. Peki Kuş gözü baklavası nasıl yapılır? Kuş gözü baklavasının püf noktaları nelerdir?

KUŞ GÖZÜ BAKLAVA TANIMI:

GEREÇLER

2 su bardağı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Bir çimdik tuz
1 adet yumurta
1/4 su bardağı sıvı yağ
1/4 su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı su

Üzeri için;

50 gr eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ

Hamuru açmak için;

Nişasta

Şerbeti için;

2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu



YAPILIŞI

Hamur materyalleri ile yumuşak bir hamur yoğurun, gerekirse çok az daha un ek edin.

Hamuru 9 eşit modüle bölün. Yuvarlayıp üzerini nemli bir bezle örtün. 30 dakika dinlendirin .

Şerbet materyallerini bir tencereye alın ve 5 dakika kaynattıktan sonra soğuması için kenara alın.

Her bir bezeyi nişastalayarak açabildiğiniz kadar ince açın ve 4 eşit kesime bölün. Her modülün uç kısmından başlayarak oklavaya sarın ve büzerek oklavadan çıkarın.

İki ucunu birleştirip yuvarlak yapın ve yağlanmış tepsiye dizin. Tereyağı ile sıvı yağı karıştırın ve baklavaların üzerine gezdirin.

Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan baklavaların üzerinde ılık şerbeti gezdirin.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,886Mesajlar
29,923Kullanıcılar
OnurMandrakeSon üye
Üst Alt