iltasyazilim
FD Üye
Kuş Üzümlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr irmik
*100 gr margarin
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
Şerbeti için;
*2 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağından biraz eksik süt
*Yarım su bardağı su
İçi için;
*Dondurma (istediğiniz çeşit olabilir)
*Damla çikolata
Üzeri için;
*İri çekilmiş fındık
Kuş Üzümlü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Benim en sevdiğim tatlılardan biri olan bu eşsiz helva, görüntüsüyle iştah kabartacak, mis gibi kokusuyla sizi sizden alacak Benden söylemesi
Küçük bir tencereye süt, su ve şeker konularak kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırılır Şeker eridiğinde ocaktan alınır
Daha sonra 100 gr margarin, helva kavuracağımız tencerenin içine koyulur ve margarin eritilir Eriyen margarinin içerisine irmik dökülür ve esas beceri şimdi başlıyor azıcık zahmetli olsa da o miss gibi kokusuna ve tadına değiyor
İrmik orta ateşte sürekli olarak karıştırılır Pes etmek yokk Daha sonra rengi koyulaşmaya başlayınca (ne kadar kavurursak bence lezzeti o kadar artıyor) hazırladığımız şerbet dökülür (yavaş yavaş dökelim ) Kuş üzümlerimizi de içerisine atılır ve karıştırılır Şerbeti çektiğinde ocaktan alınır ve demlenmesi için kapağı kapatılıp kendi haline bırakılır
Helvamız ılındığında veya soğuduğunda bir kasenin içine helvamızdan koyulur Orta kısmına dondurmadan koyulur ve tekrar helva ile üzeri kapatılır Ters çevrilip servis tabağına bırakılır Üzerini fındık ile süslenir Afiyet bal şeker olsun
*200 gr irmik
*100 gr margarin
*2 yemek kaşığı kuş üzümü
Şerbeti için;
*2 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağından biraz eksik süt
*Yarım su bardağı su
İçi için;
*Dondurma (istediğiniz çeşit olabilir)
*Damla çikolata
Üzeri için;
*İri çekilmiş fındık
Kuş Üzümlü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Benim en sevdiğim tatlılardan biri olan bu eşsiz helva, görüntüsüyle iştah kabartacak, mis gibi kokusuyla sizi sizden alacak Benden söylemesi
Küçük bir tencereye süt, su ve şeker konularak kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırılır Şeker eridiğinde ocaktan alınır
Daha sonra 100 gr margarin, helva kavuracağımız tencerenin içine koyulur ve margarin eritilir Eriyen margarinin içerisine irmik dökülür ve esas beceri şimdi başlıyor azıcık zahmetli olsa da o miss gibi kokusuna ve tadına değiyor
İrmik orta ateşte sürekli olarak karıştırılır Pes etmek yokk Daha sonra rengi koyulaşmaya başlayınca (ne kadar kavurursak bence lezzeti o kadar artıyor) hazırladığımız şerbet dökülür (yavaş yavaş dökelim ) Kuş üzümlerimizi de içerisine atılır ve karıştırılır Şerbeti çektiğinde ocaktan alınır ve demlenmesi için kapağı kapatılıp kendi haline bırakılır
Helvamız ılındığında veya soğuduğunda bir kasenin içine helvamızdan koyulur Orta kısmına dondurmadan koyulur ve tekrar helva ile üzeri kapatılır Ters çevrilip servis tabağına bırakılır Üzerini fındık ile süslenir Afiyet bal şeker olsun