iltasyazilim
FD Üye
Kuş Üzümlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*15 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*1 adet soğan
*1 çay kaşığı köri
*Tuz
*Karabiber
*35 su bardağı su
Kuş Üzümlü Pilav Tarifi Yapılışı Tereyağını tencereye alıyoruz
Küçük küçük doğradığımız soğanı tavaya alıyoruz
Soğanlar kavrulunca üzerine iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz
Pirinçler şeffaflaşana kadar kavuruyoruz
Üzerine kuş üzümü ekliyoruz
Köri tuz ve karabiberi ilave ediyoruz
35 su bardağı suyu üzerine ekliyoruz (Ben soğuk su kullandım)
Suyunu çekince ocaktan alıyoruz Üzerine kağıt havlu serip bekletiyoruz
Afiyet olsun : )
*15 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*1 adet soğan
*1 çay kaşığı köri
*Tuz
*Karabiber
*35 su bardağı su
Kuş Üzümlü Pilav Tarifi Yapılışı Tereyağını tencereye alıyoruz
Küçük küçük doğradığımız soğanı tavaya alıyoruz
Soğanlar kavrulunca üzerine iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz
Pirinçler şeffaflaşana kadar kavuruyoruz
Üzerine kuş üzümü ekliyoruz
Köri tuz ve karabiberi ilave ediyoruz
35 su bardağı suyu üzerine ekliyoruz (Ben soğuk su kullandım)
Suyunu çekince ocaktan alıyoruz Üzerine kağıt havlu serip bekletiyoruz
Afiyet olsun : )