iltasyazilim
FD Üye
Kuş Yuvası Börek Patatesli Ve Peynirli (Enfes Tadıyla) Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
İç malzemesi için:
*3 adet patates
*1 su bardağı beyaz peynir
*2 adet yumurta(birinin sarısı üstüne)
*Yarım bağ maydanoz (Küçük doğranmış)
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı yarısı su
Üzeri için:
*Kaşar peyniri
Kuş Yuvası Börek Patatesli Ve Peynirli (Enfes Tadıyla) Tarifi Yapılışı Yumuşacık harika tadıyla Börek???
Patatesleri haşlayıp küp küp küçük şekilde kesip bir kaseye alalım Üzerine peyniri, yumurta ve malzemeleri karıştıralım Ayrı bir kapta ise sos için malzemeleri karıştıralım
Bir yufkayı serelim üzerine sostan her yerine gelecek şekilde gezdirelim
ikinci yufkayı üzerine serelim ve birazda serdiğimiz yufkanın üstüne sos gezdirelim Yufkanın büyüklüğüne göre üçgen şekilde 4 e bölelim veya 6 ya bölelim
Geniş kenarlarından rulo yaparak biraz pay bırakıp ortada kenarlarını birbirine getirelim Yağlanmış tepsiye dizelim Ortasına patatesli peynirli harçtan koyalım Rendelenmiş kaşar dan harcın üstüne az şekilde koyup kalan yumurta sarısını kenarlarına sürelim 200 derece fırında kenarları ve kasarlar kızarana kadar 20 dk pişirelim (Fırın ayarına göre değişebilir) Servise hazır
Afiyet olsun???
*6 adet yufka
İç malzemesi için:
*3 adet patates
*1 su bardağı beyaz peynir
*2 adet yumurta(birinin sarısı üstüne)
*Yarım bağ maydanoz (Küçük doğranmış)
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı yarısı su
Üzeri için:
*Kaşar peyniri
Kuş Yuvası Börek Patatesli Ve Peynirli (Enfes Tadıyla) Tarifi Yapılışı Yumuşacık harika tadıyla Börek???
Patatesleri haşlayıp küp küp küçük şekilde kesip bir kaseye alalım Üzerine peyniri, yumurta ve malzemeleri karıştıralım Ayrı bir kapta ise sos için malzemeleri karıştıralım
Bir yufkayı serelim üzerine sostan her yerine gelecek şekilde gezdirelim
ikinci yufkayı üzerine serelim ve birazda serdiğimiz yufkanın üstüne sos gezdirelim Yufkanın büyüklüğüne göre üçgen şekilde 4 e bölelim veya 6 ya bölelim
Geniş kenarlarından rulo yaparak biraz pay bırakıp ortada kenarlarını birbirine getirelim Yağlanmış tepsiye dizelim Ortasına patatesli peynirli harçtan koyalım Rendelenmiş kaşar dan harcın üstüne az şekilde koyup kalan yumurta sarısını kenarlarına sürelim 200 derece fırında kenarları ve kasarlar kızarana kadar 20 dk pişirelim (Fırın ayarına göre değişebilir) Servise hazır
Afiyet olsun???