iltasyazilim
FD Üye
Kuş Yuvası Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr oda sıcaklığında margarin
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı buğday nişastası
*11, 5 kaşık kadar kakao
*1 vanilya
*Aldığı kadar un (Yaklaşık 2, 5 veya 3 bardak )
Kuş Yuvası Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Öncelikle un hariç tüm malzemeler karıştırılır Krema kıvamına gelince azar azar kontrollü bir şekilde un eklenip yoğurulur Hazırlanan hamurdan parçalar alınarak sarımsak ezeceğine konup yağlı kağıt serilmiş tepsiye çıkartılır Ortalarına su şişesi kapağı ile bastırılır Tüm hamur bittikten sonra 175 derecede 1015 dk pişiriyoruz Pişen kurabiyeleri servis etmeden önce süslemelerimizi ekliyoruz Afiyetler olsun
Not: yumuşak bir hamur olması gerekiyor kulak memesi kıvamı gibi
Tarif Ayşegül Altaş’a aittirTarifi birebir uyguladım sadece herbir kurabiye için kalıbı bir kere doldurdum
*125 gr oda sıcaklığında margarin
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı buğday nişastası
*11, 5 kaşık kadar kakao
*1 vanilya
*Aldığı kadar un (Yaklaşık 2, 5 veya 3 bardak )
Kuş Yuvası Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Öncelikle un hariç tüm malzemeler karıştırılır Krema kıvamına gelince azar azar kontrollü bir şekilde un eklenip yoğurulur Hazırlanan hamurdan parçalar alınarak sarımsak ezeceğine konup yağlı kağıt serilmiş tepsiye çıkartılır Ortalarına su şişesi kapağı ile bastırılır Tüm hamur bittikten sonra 175 derecede 1015 dk pişiriyoruz Pişen kurabiyeleri servis etmeden önce süslemelerimizi ekliyoruz Afiyetler olsun
Not: yumuşak bir hamur olması gerekiyor kulak memesi kıvamı gibi
Tarif Ayşegül Altaş’a aittirTarifi birebir uyguladım sadece herbir kurabiye için kalıbı bir kere doldurdum