iltasyazilim
FD Üye
Kuş Yuvası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*400 gr taze kadayıf
*50 gr tereyağı
*50 gr margarin
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*5 damla limon suyu
Üzeri İçin:
*Fındık, ceviz, fıstık
Kuş Yuvası Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbetli tatlı seviyorsanız, bu tatlıyı denemelisiniz yada şerbetli tatlı seven dostlarınıza ikram edeceğiniz misss gibi bir lezzet
1
*Şerbeti yaparak başlıyoruz
*Şekeri, suyu ve limonu tencereye koyarak kaynatıyoruz
*Kaynayınca altını kısıp, 20 dk kaynatarak ocağı kapatıyoruz
*Yağı ocağa alıp eritiyoruz (yağ sadece eriyecek kızdırılmamalı)
*Sıvıyağınıda ekleyip ocağı kapatıyoruz (Kadayıflar kırılmamış, kesilmemiş, bütün ve taze olmalı)
*Yağı kadayıfların üzerine döküp harmanlıyoruz (kadayıfların her tarafına yedirerek)
*Kadayıflardan birazcık alarak şerit halinde işaret ve orta parmağımıza sarıyoruz (birkaç kez üst üste sarılacak, kalınlığını ne kadar istiyorsanız o kadar sarın)
*Sardığımız kadayıfları tepsiye diziyoruz
*200° de pembeleşene kadar pişiriyoruz (fırınların markalarına göre pişirme derecesi ve süresi değişeceğinden, buna dikkat etmeliyiz)
*Pişen tatlımızın ilk ısısı çıkınca, soğuk şerbeti dökerek, fındıklarını ortalarına bırakıyoruz (isteyen ortasına ceviz yada fıstık koyabilir, yanında, kaymak veya dondurmayla süper oluyor)
*Bu kadar Deneyenlere afiyet şifa olsun
*400 gr taze kadayıf
*50 gr tereyağı
*50 gr margarin
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*5 damla limon suyu
Üzeri İçin:
*Fındık, ceviz, fıstık
Kuş Yuvası Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbetli tatlı seviyorsanız, bu tatlıyı denemelisiniz yada şerbetli tatlı seven dostlarınıza ikram edeceğiniz misss gibi bir lezzet
1
*Şerbeti yaparak başlıyoruz
*Şekeri, suyu ve limonu tencereye koyarak kaynatıyoruz
*Kaynayınca altını kısıp, 20 dk kaynatarak ocağı kapatıyoruz
*Yağı ocağa alıp eritiyoruz (yağ sadece eriyecek kızdırılmamalı)
*Sıvıyağınıda ekleyip ocağı kapatıyoruz (Kadayıflar kırılmamış, kesilmemiş, bütün ve taze olmalı)
*Yağı kadayıfların üzerine döküp harmanlıyoruz (kadayıfların her tarafına yedirerek)
*Kadayıflardan birazcık alarak şerit halinde işaret ve orta parmağımıza sarıyoruz (birkaç kez üst üste sarılacak, kalınlığını ne kadar istiyorsanız o kadar sarın)
*Sardığımız kadayıfları tepsiye diziyoruz
*200° de pembeleşene kadar pişiriyoruz (fırınların markalarına göre pişirme derecesi ve süresi değişeceğinden, buna dikkat etmeliyiz)
*Pişen tatlımızın ilk ısısı çıkınca, soğuk şerbeti dökerek, fındıklarını ortalarına bırakıyoruz (isteyen ortasına ceviz yada fıstık koyabilir, yanında, kaymak veya dondurmayla süper oluyor)
*Bu kadar Deneyenlere afiyet şifa olsun