Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuş Yuvası Tatlısı

Kuş Yuvası Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kuş Yuvası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*400 gr taze kadayıf
*50 gr tereyağı
*50 gr margarin
*2 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbeti İçin:


*2 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*5 damla limon suyu

Üzeri İçin:


*Fındık, ceviz, fıstık

Kuş Yuvası Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbetli tatlı seviyorsanız, bu tatlıyı denemelisiniz yada şerbetli tatlı seven dostlarınıza ikram edeceğiniz misss gibi bir lezzet

1
*Şerbeti yaparak başlıyoruz
*Şekeri, suyu ve limonu tencereye koyarak kaynatıyoruz
*Kaynayınca altını kısıp, 20 dk kaynatarak ocağı kapatıyoruz
*Yağı ocağa alıp eritiyoruz (yağ sadece eriyecek kızdırılmamalı)
*Sıvıyağınıda ekleyip ocağı kapatıyoruz (Kadayıflar kırılmamış, kesilmemiş, bütün ve taze olmalı)
*Yağı kadayıfların üzerine döküp harmanlıyoruz (kadayıfların her tarafına yedirerek)
*Kadayıflardan birazcık alarak şerit halinde işaret ve orta parmağımıza sarıyoruz (birkaç kez üst üste sarılacak, kalınlığını ne kadar istiyorsanız o kadar sarın)
*Sardığımız kadayıfları tepsiye diziyoruz
*200° de pembeleşene kadar pişiriyoruz (fırınların markalarına göre pişirme derecesi ve süresi değişeceğinden, buna dikkat etmeliyiz)
*Pişen tatlımızın ilk ısısı çıkınca, soğuk şerbeti dökerek, fındıklarını ortalarına bırakıyoruz (isteyen ortasına ceviz yada fıstık koyabilir, yanında, kaymak veya dondurmayla süper oluyor)
*Bu kadar Deneyenlere afiyet şifa olsun
 
858,496Konular
981,871Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt