iltasyazilim
FD Üye
Kuşbaşı Etli İçli Köfte (Urfa Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 kase ince bulgur
*1 su bardağı irmik
*Biraz un
*Tuz, kırmızı biber
*Sıcak su
İçi için;
*2 büyük boy kuru soğan
*250 grm kuşbaşı doğranmış et
*2 yemek kaşığı domates *salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 kepçe zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz ,karabiber, pul biber, kuru nane
Haşlamak için;
*3*litre su
Haşladıktan sonra ;
*Eğer kızartırsanız 1 litre sıvı yağ (kızartmak istemezseni? iki yemek kaşığı tereyağı ve kırmızı biber ile servis yapabilirsiniz isteğe bağlı)
*Ben misafirlerimin isteğine göre yapıyorum
Kuşbaşı Etli İçli Köfte (Urfa Usulü ) Tarifi Yapılışı Önce hamuru yoğurmakla başlayalım bulgur ve irmiği yoğurma kabına alalım ve üstüne sıcak su ekleyelim iyice ıslandığından emin olun onu bir yana bırakıp içimizi hazırlayalım Önce etleri bir çay bardağı su koyup haşlayın suyunu çekmesi için ocağa koyun diğer yandan kuru soğanı robottan çekin robot yoksa blendırdanda çekebilirsiniz Et suyunu iyice çekince tereyağı ve zeytinyağı ve salçayı ekleyin biraz kavurunca soğan ve bahartları ekleyin pişmeye bırakın ve hamurumuzu yoğuralım hamur eğer cıvıksa unu biraz fazla ekleyebilirsiniz hamurumuz kulak memesi kıvamından sert olsun içimiz pişince soğutun eğer sıcak olursa köfte dağılır Hamuru yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım ve ocağa büyük bir tencereye 3 litre su ve biraz tuz koyup kaynamaya bırakın Hamurun içini oyun bir yemek kaşığında biraz az iç harcı koyun ve kapatın bu işlemi tüm bezelere yapın ve kaynar suya atın Uyarı; eğer su kaynamadan köfteyi atarsanız hep dağılır köfteler suyun üstüne çıkmaya başlayınca alın bir süzgece koyun iyice suyunu süzsün eğer kızartmak isterseniz yanmaz tavada kızartın eğer tereyağlı istiyorsanız iki yemek kaşığı tereyağı ve kırmızı biberi tavada eritip üstüne dökün sizin zevkinize kalmış inanın ikiside çok güzel oluyor
*1 kase ince bulgur
*1 su bardağı irmik
*Biraz un
*Tuz, kırmızı biber
*Sıcak su
İçi için;
*2 büyük boy kuru soğan
*250 grm kuşbaşı doğranmış et
*2 yemek kaşığı domates *salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 kepçe zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz ,karabiber, pul biber, kuru nane
Haşlamak için;
*3*litre su
Haşladıktan sonra ;
*Eğer kızartırsanız 1 litre sıvı yağ (kızartmak istemezseni? iki yemek kaşığı tereyağı ve kırmızı biber ile servis yapabilirsiniz isteğe bağlı)
*Ben misafirlerimin isteğine göre yapıyorum
Kuşbaşı Etli İçli Köfte (Urfa Usulü ) Tarifi Yapılışı Önce hamuru yoğurmakla başlayalım bulgur ve irmiği yoğurma kabına alalım ve üstüne sıcak su ekleyelim iyice ıslandığından emin olun onu bir yana bırakıp içimizi hazırlayalım Önce etleri bir çay bardağı su koyup haşlayın suyunu çekmesi için ocağa koyun diğer yandan kuru soğanı robottan çekin robot yoksa blendırdanda çekebilirsiniz Et suyunu iyice çekince tereyağı ve zeytinyağı ve salçayı ekleyin biraz kavurunca soğan ve bahartları ekleyin pişmeye bırakın ve hamurumuzu yoğuralım hamur eğer cıvıksa unu biraz fazla ekleyebilirsiniz hamurumuz kulak memesi kıvamından sert olsun içimiz pişince soğutun eğer sıcak olursa köfte dağılır Hamuru yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım ve ocağa büyük bir tencereye 3 litre su ve biraz tuz koyup kaynamaya bırakın Hamurun içini oyun bir yemek kaşığında biraz az iç harcı koyun ve kapatın bu işlemi tüm bezelere yapın ve kaynar suya atın Uyarı; eğer su kaynamadan köfteyi atarsanız hep dağılır köfteler suyun üstüne çıkmaya başlayınca alın bir süzgece koyun iyice suyunu süzsün eğer kızartmak isterseniz yanmaz tavada kızartın eğer tereyağlı istiyorsanız iki yemek kaşığı tereyağı ve kırmızı biberi tavada eritip üstüne dökün sizin zevkinize kalmış inanın ikiside çok güzel oluyor