iltasyazilim
FD Üye
Kuşbaşı Etli ve Peynirli Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 su bardağı un
*1 paket instant maya
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 kaşık tuz
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 su bardağı ılık su
*İç harcı için;
*Yarım kilo kuşbaşı et
*2 adet sivri biber
*1 adet domates
*Tuz
*Sıvı yağ
*Karabiber
*Pul biber
Peynirli harcı için;
*Kaşar ve beyaz peynir
Üstüne sürmek için;
*Yumurta sarısı
*Tereyağ
Kuşbaşı Etli ve Peynirli Pide Tarifi Yapılışı HERKESE TAVSİYE EDİYORUM DENEYİN MUHAKKAK???
1
*Öncelikle hamuru yapıp mayalanmaya bırakıyoruz
*Ardından iç harcını pişirmeye başlayalım
*Etleri tencereye alıp pişirelim
*Ardından yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip kavuralım
*Baharatları atalım içine karıştırıp ardından doğranmış biberler ve domates eklenir
*Biraz da öyle pişirilir
*Sonra soğumaya bırakılır
*Şimdide rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir ayrı bir tabakta hazırlanır
*Şimdi gelelim hamuru bezelere ayırmaya bezeler yapıldıktan sonra uzunlamasına merdaneyle açılır, tepsiye alınır
*İç harcı kuşbaşı et yada peynirli harç konulur
*Yanlardan hamur üste kapatılır
*Resimde gösterdiğim gibi üzerine yumurta sürülür
*Önceden ısıtılan son ayar fırında pişirilir
*Fırından çıktıktan sonra sıcakken kenarlarına tereyağ sürülür
*Dilimlenip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun?????
*2 su bardağı un
*1 paket instant maya
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 kaşık tuz
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 su bardağı ılık su
*İç harcı için;
*Yarım kilo kuşbaşı et
*2 adet sivri biber
*1 adet domates
*Tuz
*Sıvı yağ
*Karabiber
*Pul biber
Peynirli harcı için;
*Kaşar ve beyaz peynir
Üstüne sürmek için;
*Yumurta sarısı
*Tereyağ
Kuşbaşı Etli ve Peynirli Pide Tarifi Yapılışı HERKESE TAVSİYE EDİYORUM DENEYİN MUHAKKAK???
1
*Öncelikle hamuru yapıp mayalanmaya bırakıyoruz
*Ardından iç harcını pişirmeye başlayalım
*Etleri tencereye alıp pişirelim
*Ardından yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip kavuralım
*Baharatları atalım içine karıştırıp ardından doğranmış biberler ve domates eklenir
*Biraz da öyle pişirilir
*Sonra soğumaya bırakılır
*Şimdide rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir ayrı bir tabakta hazırlanır
*Şimdi gelelim hamuru bezelere ayırmaya bezeler yapıldıktan sonra uzunlamasına merdaneyle açılır, tepsiye alınır
*İç harcı kuşbaşı et yada peynirli harç konulur
*Yanlardan hamur üste kapatılır
*Resimde gösterdiğim gibi üzerine yumurta sürülür
*Önceden ısıtılan son ayar fırında pişirilir
*Fırından çıktıktan sonra sıcakken kenarlarına tereyağ sürülür
*Dilimlenip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun?????