Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuşbaşı Etli ve Peynirli Pide

Kuşbaşı Etli ve Peynirli Pide

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kuşbaşı Etli ve Peynirli Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*2 su bardağı un
*1 paket instant maya
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 kaşık tuz
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 su bardağı ılık su
*İç harcı için;
*Yarım kilo kuşbaşı et
*2 adet sivri biber
*1 adet domates
*Tuz
*Sıvı yağ
*Karabiber
*Pul biber

Peynirli harcı için;


*Kaşar ve beyaz peynir

Üstüne sürmek için;


*Yumurta sarısı
*Tereyağ

Kuşbaşı Etli ve Peynirli Pide Tarifi Yapılışı HERKESE TAVSİYE EDİYORUM DENEYİN MUHAKKAK???

1
*Öncelikle hamuru yapıp mayalanmaya bırakıyoruz
*Ardından iç harcını pişirmeye başlayalım
*Etleri tencereye alıp pişirelim
*Ardından yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip kavuralım
*Baharatları atalım içine karıştırıp ardından doğranmış biberler ve domates eklenir
*Biraz da öyle pişirilir
*Sonra soğumaya bırakılır
*Şimdide rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir ayrı bir tabakta hazırlanır
*Şimdi gelelim hamuru bezelere ayırmaya bezeler yapıldıktan sonra uzunlamasına merdaneyle açılır, tepsiye alınır
*İç harcı kuşbaşı et yada peynirli harç konulur
*Yanlardan hamur üste kapatılır
*Resimde gösterdiğim gibi üzerine yumurta sürülür
*Önceden ısıtılan son ayar fırında pişirilir
*Fırından çıktıktan sonra sıcakken kenarlarına tereyağ sürülür
*Dilimlenip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun?????
 
858,497Konular
982,013Mesajlar
29,997Kullanıcılar
dhskdjdSon üye
Üst Alt