iltasyazilim
FD Üye
Kuşbaşı Tavuk Etli Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 veya 2 kg tavuk eti(Göğüs kısmından kuşbaşı doğranmış)
*3 su bardağı baldo pirinç
*23 adet patates
*23 adet soğan
*23 adet havuç
*İç Antep fıstığı(tuzsuz, 50 gram kadar)
*konserve bezelye
*kuş üzümü(isteğe bağlı)
*tereyağı
*tuz, karabiber, kekik, pul biber
Kuşbaşı Tavuk Etli Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle 3 su bardağı kadar pirinçimizi ılık suda, biraz tuzla bekletiyoruz Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerimizi küçük bir tencerede kendi suyuyla pişiriyoruz Tavukları tuz, karabiber, kekik ve pul biber ile lezzetlendiriyoruz Tavuklarımızı baharatıyla pişirdikten sonra kenara alıp pilavımızı hazırlamaya başlıyoruz Büyükçe bir kabın içine yıkanıp ılık suda bekletilmiş pirinçimizi alıyoruz Kabın içerisine havuçalarımızı rendeleyerek atıyoruz Ardından konserve bezelyemizi sonrasında da iç Antep fıstığımızı ve isteğe bağlı kuş üzümünü ilave ediyoruz Tuz miktarını ayarlayıp güzel bir şekilde karıştırıyoruz Orta boy tenceremizin iç tarafını her yere değecek şekilde tereyağı ile yağlıyoruz Ardından soğanlarımızı halka halka doğrayarak tenceremizin dibine boşluk kalmayacak şekilde yerleştiriyoruz Aynı şekilde patateslerimizi de halka şeklinde doğrayıp soğanların üzerine koyuyoruz Hazırlamış olduğumuz pirinç karışımının yarısını güzel bir şekilde tenceremize yayıyoruz Hemen üzerine pişirilen tavuk etlerimizi koyup üzerine geriye kalan pirinç karışımımızı boşaltıyoruz ve yayvan bir Kaşık yardımıyla üzerine baskı uygulayaraktan düzenini sağlıyoruz Tenceredeki yemeğimizin üzerine 34 çay kaşığı kadar tereyağını da ekleyip suyunu ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz Yemeğimiz piştikten sonra tencerenin genişliğinden daha büyük bir siniye veya tepsiye ters çeviriyoruz ve pilavın dağılmaması için biraz bekledikten sonra yavaşça tencereyi kaldırıyoruz Görüntü muhteşem olacaktır Şimdiden afiyet olsun (Bu arada yemeğimizi güzel bir salata ve yoğurtla servis edebiliriz )
*
*1 5 veya 2 kg tavuk eti(Göğüs kısmından kuşbaşı doğranmış)
*3 su bardağı baldo pirinç
*23 adet patates
*23 adet soğan
*23 adet havuç
*İç Antep fıstığı(tuzsuz, 50 gram kadar)
*konserve bezelye
*kuş üzümü(isteğe bağlı)
*tereyağı
*tuz, karabiber, kekik, pul biber
Kuşbaşı Tavuk Etli Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle 3 su bardağı kadar pirinçimizi ılık suda, biraz tuzla bekletiyoruz Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerimizi küçük bir tencerede kendi suyuyla pişiriyoruz Tavukları tuz, karabiber, kekik ve pul biber ile lezzetlendiriyoruz Tavuklarımızı baharatıyla pişirdikten sonra kenara alıp pilavımızı hazırlamaya başlıyoruz Büyükçe bir kabın içine yıkanıp ılık suda bekletilmiş pirinçimizi alıyoruz Kabın içerisine havuçalarımızı rendeleyerek atıyoruz Ardından konserve bezelyemizi sonrasında da iç Antep fıstığımızı ve isteğe bağlı kuş üzümünü ilave ediyoruz Tuz miktarını ayarlayıp güzel bir şekilde karıştırıyoruz Orta boy tenceremizin iç tarafını her yere değecek şekilde tereyağı ile yağlıyoruz Ardından soğanlarımızı halka halka doğrayarak tenceremizin dibine boşluk kalmayacak şekilde yerleştiriyoruz Aynı şekilde patateslerimizi de halka şeklinde doğrayıp soğanların üzerine koyuyoruz Hazırlamış olduğumuz pirinç karışımının yarısını güzel bir şekilde tenceremize yayıyoruz Hemen üzerine pişirilen tavuk etlerimizi koyup üzerine geriye kalan pirinç karışımımızı boşaltıyoruz ve yayvan bir Kaşık yardımıyla üzerine baskı uygulayaraktan düzenini sağlıyoruz Tenceredeki yemeğimizin üzerine 34 çay kaşığı kadar tereyağını da ekleyip suyunu ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz Yemeğimiz piştikten sonra tencerenin genişliğinden daha büyük bir siniye veya tepsiye ters çeviriyoruz ve pilavın dağılmaması için biraz bekledikten sonra yavaşça tencereyi kaldırıyoruz Görüntü muhteşem olacaktır Şimdiden afiyet olsun (Bu arada yemeğimizi güzel bir salata ve yoğurtla servis edebiliriz )
*