iltasyazilim
FD Üye
Kuşburnu Çayı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kadar kuşburnu
*45 su bardağı su
*1 küçük çubuk tarçın
Kuşburnu Çayı Tarifi Yapılışı Çankırı’nın dağlarından topladığımız kuşburnuları kurutmak yerine; İçeceğimiz kadarınız birer su bardağı şeklinde) ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya atmaya karar verdik Eğer sizin de kurutma imkanınız yoksa dondurucuya tek içimlik ayrı *poşetlerde koyabilirsiniz * *Dondurucudan çıkardığınız, buzu çözülen kuşburunlarını küçük bir çubuk tarçınla (dilerseniz) çelik çaydanlıkta kaynatın ve dinlendirin Ne kadar bekletirseniz rengi o kadar güzel çıkar Sonrasında sıcak içmek isterseniz tekrar ısıtın Demlikte suyu bittiğinde ise tekrar su ekleyip kaynatabilirsiniz Şeker koyup koymamak size kalmış Afiyet olsun
*1 su bardağı kadar kuşburnu
*45 su bardağı su
*1 küçük çubuk tarçın
Kuşburnu Çayı Tarifi Yapılışı Çankırı’nın dağlarından topladığımız kuşburnuları kurutmak yerine; İçeceğimiz kadarınız birer su bardağı şeklinde) ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya atmaya karar verdik Eğer sizin de kurutma imkanınız yoksa dondurucuya tek içimlik ayrı *poşetlerde koyabilirsiniz * *Dondurucudan çıkardığınız, buzu çözülen kuşburunlarını küçük bir çubuk tarçınla (dilerseniz) çelik çaydanlıkta kaynatın ve dinlendirin Ne kadar bekletirseniz rengi o kadar güzel çıkar Sonrasında sıcak içmek isterseniz tekrar ısıtın Demlikte suyu bittiğinde ise tekrar su ekleyip kaynatabilirsiniz Şeker koyup koymamak size kalmış Afiyet olsun