iltasyazilim
FD Üye
Kuşburnu Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler
*4 kg kuşburnu
*3,5 kg şeker
Kuşburnu Marmelatı Tarifi Yapılışı Kuşburnu yıkanır, çiçekleri temizlenmez düdüklü tencereye konulur Üzeri biraz geçecek kadar su eklenir, 1 saat düdüklüde pişirilir Pişen kuşburnu rondo ile ezilir Ezilen kuşburnu kevgirden geçirilir Arada incelmesi için üzerine su dökülür Kevgirden geçirilen kuşburnu kılçıklarının kalmaması için çoraptan geçirilir Bu işlem bitince tencereye konulur Üzerine şeker eklenir Koyulaşana kadar kaynatılır Kıvamı gelince sıcak sıcak kavanozlara dökülür Kapaklar sıkıca kapatılır, ters kapatılıp üzeri örtülür ve bir gün bekletilir Afiyet olsun
*4 kg kuşburnu
*3,5 kg şeker
Kuşburnu Marmelatı Tarifi Yapılışı Kuşburnu yıkanır, çiçekleri temizlenmez düdüklü tencereye konulur Üzeri biraz geçecek kadar su eklenir, 1 saat düdüklüde pişirilir Pişen kuşburnu rondo ile ezilir Ezilen kuşburnu kevgirden geçirilir Arada incelmesi için üzerine su dökülür Kevgirden geçirilen kuşburnu kılçıklarının kalmaması için çoraptan geçirilir Bu işlem bitince tencereye konulur Üzerine şeker eklenir Koyulaşana kadar kaynatılır Kıvamı gelince sıcak sıcak kavanozlara dökülür Kapaklar sıkıca kapatılır, ters kapatılıp üzeri örtülür ve bir gün bekletilir Afiyet olsun