kuşkonmaz akciger ve böbreği çalıstırıyormuss Samsun Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi İlkay Güvençer, kuşkonmazın içeriği bakımından iyi bir gıda olduğunu belirterek, Karaciğer ve böbreği çalıştırır, kandaki şeker oranını düşürür, dalak tıkanıklığını giderirdedi Dünyada bilhassa Avrupa ülkelerinde severek tüketilen ve aranan bir bitki olan, Türkiye'de ise taze sebze olarak böylece ilgi görememiş, ama konserve olarak tanınan kuşkonmazın içeriğinde A, B1, B2 ve C vitaminleri bulunduğunu açıklayan Güvençer, Bunların yanı sıra protein, şeker, yağ ve dağıtılmış minerallerce zengin bir üründür Beslenmedeki öneminin yanı sıra perhiz etkisi de bulunmaktadır Folikasit içeriği bakımından dikkat çekici olup, jurnal folikasit ihtiyacının yüzde 60'ını karşılar Karaciğer ve böbreği çalıştırır, kandaki şeker oranını düşürür, dalak tıkanıklığını giderirdiye kon