Kuşkonmazın faydası
Kuşkonmaz calı halinde odunsu, bazı turleri de otsu olan Asya, Afrika ve Akdeniz bolgesinde yetişen bir bitkidir Yaprakları pul gibi ve almaşık dizilişlidir Cicekleri kucuktur Renkleri yeşilimsi veya beyazdır Meyveleri uzumsudur 150 kadar turu vardır Tıbbi kuşkonmaz Trakya ve Doğu Anadolu’da yabani olarak yetişir Cicekleri sarımsı yeşildir Meyvesi kırmızıdır Hekimlikte toprakta surunen govdesi, koku ve tomurcukları kullanılır İlkbahar aylarında toplanıp kurutulur
Kuşkonmaz bitkisi daha cok ılıman iklimlerde ve sulak yerlerde yetişir Sus bitkisi olarak da kullanılan Kuşkonmaz aynı zamanda A, B1, B2 ve C vitaminleri ile protein ve mineraller bakımından zengin bir besindir
Kuşkonmaz Faydası
Kanı temizler
İdrar sokturur
İdrar yollarını temizler
Cilde canlılık verir
Hazmı kolaylaştırır
Diş ağrısını hafifletir
Gozleri ve kalbi kuvvetlendirir
Sinirleri kuvvetlendirir
Karaciğer şişliğini indirir
Dalak hastalıklarında faydalıdır
Zihin yorgunluğunu giderir
Karaciğer ve mide icin yararlıdır
Kolesterolun duşurulmesinde yardımcıdır
El ve ayaklarda gorunen şişlikleri indirir
Kalp hastalıklarından doğan odemleri giderir
Antistres hormonların oluşmasına yardımcıdır
Kandaki şeker miktarını duşurur
Sivilce ve egzamanın iyileşmesinde yardımcı olur
Cinsel isteği artırıcı etkileri olduğu belirtilmektedir
Karaciğer ve bobreklerin muntazam calışmasını sağlar
Terletici ozelliğiyle vucuddan fazla suyun atılmasını sağlar
Kuşkonmaz sebzesi sebzeler icerisinde en cok folik asit icerendir
Bel soğukluğu bobrek ve mesane iltihabı olanlarla, cok sinirli kimselerin kullanmaması gerekir
Uyarı: Ciğ şekilde yenmesi alerjiye neden olabilir Bobrek ya da gut sorunu olanlar kuşkonmazı yememeli ya da az tuketmelidir
Kuşkonmaz Nasıl Kullanılır?
Kuşkonmazın govdesi, koku ve tomurcukları kullanılır Kuşkonmaz suda kaynatılarak corbası icilirse el ve ayaklardaki şişliklerle karaciğer şişliğini indirmeye yardımcı olur Fazla miktarda kullanılırsa idrar yollarını tahriş edebilir Bu nedenle ozellikle bobrek rahatsızlığı olanlar fazla tuketmemelidir Ayrıca, ishal yapabilir
Kuşkonmaz calı halinde odunsu, bazı turleri de otsu olan Asya, Afrika ve Akdeniz bolgesinde yetişen bir bitkidir Yaprakları pul gibi ve almaşık dizilişlidir Cicekleri kucuktur Renkleri yeşilimsi veya beyazdır Meyveleri uzumsudur 150 kadar turu vardır Tıbbi kuşkonmaz Trakya ve Doğu Anadolu’da yabani olarak yetişir Cicekleri sarımsı yeşildir Meyvesi kırmızıdır Hekimlikte toprakta surunen govdesi, koku ve tomurcukları kullanılır İlkbahar aylarında toplanıp kurutulur
Kuşkonmaz bitkisi daha cok ılıman iklimlerde ve sulak yerlerde yetişir Sus bitkisi olarak da kullanılan Kuşkonmaz aynı zamanda A, B1, B2 ve C vitaminleri ile protein ve mineraller bakımından zengin bir besindir
Kuşkonmaz Faydası
Kanı temizler
İdrar sokturur
İdrar yollarını temizler
Cilde canlılık verir
Hazmı kolaylaştırır
Diş ağrısını hafifletir
Gozleri ve kalbi kuvvetlendirir
Sinirleri kuvvetlendirir
Karaciğer şişliğini indirir
Dalak hastalıklarında faydalıdır
Zihin yorgunluğunu giderir
Karaciğer ve mide icin yararlıdır
Kolesterolun duşurulmesinde yardımcıdır
El ve ayaklarda gorunen şişlikleri indirir
Kalp hastalıklarından doğan odemleri giderir
Antistres hormonların oluşmasına yardımcıdır
Kandaki şeker miktarını duşurur
Sivilce ve egzamanın iyileşmesinde yardımcı olur
Cinsel isteği artırıcı etkileri olduğu belirtilmektedir
Karaciğer ve bobreklerin muntazam calışmasını sağlar
Terletici ozelliğiyle vucuddan fazla suyun atılmasını sağlar
Kuşkonmaz sebzesi sebzeler icerisinde en cok folik asit icerendir
Bel soğukluğu bobrek ve mesane iltihabı olanlarla, cok sinirli kimselerin kullanmaması gerekir
Uyarı: Ciğ şekilde yenmesi alerjiye neden olabilir Bobrek ya da gut sorunu olanlar kuşkonmazı yememeli ya da az tuketmelidir
Kuşkonmaz Nasıl Kullanılır?
Kuşkonmazın govdesi, koku ve tomurcukları kullanılır Kuşkonmaz suda kaynatılarak corbası icilirse el ve ayaklardaki şişliklerle karaciğer şişliğini indirmeye yardımcı olur Fazla miktarda kullanılırsa idrar yollarını tahriş edebilir Bu nedenle ozellikle bobrek rahatsızlığı olanlar fazla tuketmemelidir Ayrıca, ishal yapabilir