Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu

Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler:

Yarım su bardağı aşurelik buğday
500 gram kuşbaşı kuzu Eti
8 adet taze kuşkonmaz
4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
2 adet yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: 4 Kişilik

Buğdayı bir gece önceden bir taşım kaynatıp ertesi gün suyunu süzün
Yeniden su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın

Kuşkonmazları temizledikten sonra ister buharda ister suda haşlayın
Tencereye kuzu etlerini koyup saldıkları suyu çekene kadar pişirin
Üzerlerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun
Biber salçasını, dilimlenmiş havuç, haşlanmış bezelye ve doğranmış renkli biberleri ekleyip bir iki kere karıştırın

1 cm uzunluğunda doğradığınız haşlanmış kuşkonmazları da ilave edin
Haşlanmış buğdayla beraber sıcak suyu ekleyin

Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra sebzeler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
 
858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt