Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuşkonmazlı Fırın Somon

Kuşkonmazlı Fırın Somon

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

800 gram fileto somon 500 gram taze kuşkonmaz 200 gram mantar 1,5 yemek kaşığı tereyağı 12 tatlı kaşığı bal 12 tatlı kaşığı esmer şeker 1 adet orta boy limon 1 yemek kaşığı soya sosu 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

NASIL YAPILIR?

Özellikle kalın yapıda olan kuşkonmazların sap kısımlarındaki kabukları bir soyacak yardımıyla boyuna çekerek ince bir şekilde alın Büyüklüklerine göre ortadan ikiye kesin Somon filetoları, deri ve fazla yağlı kısımlarını ayıkladıktan sonra iri küpler halinde kesin Üzerini nemli bir bezle temizlediğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin Limon kabuğunu rendenin kalın kısmıyla rendeledikten sonra ortadan ikiye kestiğiniz limonun suyunu sıkın Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını; esmer şeker, bal, soya sosu, limon suyu ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın Geniş bir kaba aldığınız kuşkonmaz, mantar ve somon parçalarını hazırladığınız tereyağı karışımıyla karıştırın Büyük kareler halinde dört adet yağlı kağıt kesin Somonlu karışımı yağlı kağıtlara eşit olarak paylaştırdıktan sonra yağlı kağıtları bohça şeklinde kapatın Kağıtları, birleşim yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin Sağlık fısıldayan bu ana yemeği, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin Servis tabaklarına aldığınız kuşkonmazlı somonları sıcak olarak bekletmeden servis edin


 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,143Kullanıcılar
XmaxdSon üye
Üst Alt