iltasyazilim
FD Üye
Belli beslenme tercihlerinde bulunmak, hayatın zevklerinden vazgeçmek anlamına gelmemeli Sağlık problemleri veya tamamen yaşam tarzı sebebiyle glutensiz beslenmeyi seçmek, tatlı tuzlu sevdiğimiz her türlü lezzetten vazgeçmek olmamalı Yaratıcı zihinler, maharetli ellerle birleşince muadil ama yasaklı ürünleri içermeyen lezzetler ve reçeteler ortaya çıkabiliyor
Kuşkonmazlı karnabahar pizza tarifi, un yemeyenlere veya yemek istemeyenlere kıtır bir pizza tabanı sunarken, üzerini süsleyen lezzetlerle de hafif bir yemek sunuyor
Malzemeler
1 adet küçük boy karnabahar 1 adet yumurta 14 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1 çay kaşığı sarımsak tozu 12 çay kaşığı beyaz biber 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) Üzeri için;
1 çay bardağı pizza sosu 1 adet küçük boy girit kabağı 910 adet kuşkonmaz 2 yemek kaşığı fesleğen sos 1015 yaprak taze fesleğen
Püf Noktası
Karnabaharlar piştikten sonra kesinlikle soğutulmalı ve nemliyse nemi alınmalı
Nasıl Yapılır?
Karnabaharları blendera atın, pirinç boyutuna gelene kadar parçalayın Parçaladığınız karnabaharları bir kaseye alıp kasenin üzerini streç film ile kapatın 45 dakikalığına mikrodalga fırına atın Eğer buharlı pişiriciniz varsa buharlı pişiricide de yapabilirsiniz Yumuşayan karnabaharları havlu kağıdın üzerine alıp suyunu çektirin ve soğutun Fırını 200 derecede ısıtın Soğuyan karnabaharları, tekrardan kaseye alıp yumurta, sarımsak tozu, beyaz biber, tuz ve parmesan ekleyip bir harç haline getirin Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karnabahar harcına pizza hamuru şekli vererek kağıdın üzerine yerleştirin 1520 dakika kadar altın rengi bir renk alana kadar pişsin Bu arada kabakları ince ince dilimleyin, kuşkonmazların sap kısımlarından kesin Her ikisini de ayrı ayrı 2 şer dakika kaynar suya atıp çıkarın Çıkarınca soğuk hatta buzlu suya atmayı ihmal etmeyin ki renkleri bozulmasın Soğuk suda ki sebzeleri 2 dakika sonra süzün ve iyice kurumaları için havlu kağıdın üzerine serin Altın rengi olan pizza tabanını fırından çıkarın, üzerine önce pizza sosunu sürün Sonra sebzeleri istediğiniz şekilde dizin Tekrardan 10 dakikalığına daha fırına atın Fırından çıkınca taze fesleğen yapraklarını ve fesleğen sosu pizzanın üzerine gelişi güzel dağıtın
Servis Önerisi
Dilerseniz fırından çıktıktan sonra üzerine biraz sızma zeytinyağı da gezdirebilirsiniz
Kuşkonmazlı karnabahar pizza tarifi, un yemeyenlere veya yemek istemeyenlere kıtır bir pizza tabanı sunarken, üzerini süsleyen lezzetlerle de hafif bir yemek sunuyor
Malzemeler
1 adet küçük boy karnabahar 1 adet yumurta 14 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1 çay kaşığı sarımsak tozu 12 çay kaşığı beyaz biber 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) Üzeri için;
1 çay bardağı pizza sosu 1 adet küçük boy girit kabağı 910 adet kuşkonmaz 2 yemek kaşığı fesleğen sos 1015 yaprak taze fesleğen
Püf Noktası
Karnabaharlar piştikten sonra kesinlikle soğutulmalı ve nemliyse nemi alınmalı
Nasıl Yapılır?
Karnabaharları blendera atın, pirinç boyutuna gelene kadar parçalayın Parçaladığınız karnabaharları bir kaseye alıp kasenin üzerini streç film ile kapatın 45 dakikalığına mikrodalga fırına atın Eğer buharlı pişiriciniz varsa buharlı pişiricide de yapabilirsiniz Yumuşayan karnabaharları havlu kağıdın üzerine alıp suyunu çektirin ve soğutun Fırını 200 derecede ısıtın Soğuyan karnabaharları, tekrardan kaseye alıp yumurta, sarımsak tozu, beyaz biber, tuz ve parmesan ekleyip bir harç haline getirin Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karnabahar harcına pizza hamuru şekli vererek kağıdın üzerine yerleştirin 1520 dakika kadar altın rengi bir renk alana kadar pişsin Bu arada kabakları ince ince dilimleyin, kuşkonmazların sap kısımlarından kesin Her ikisini de ayrı ayrı 2 şer dakika kaynar suya atıp çıkarın Çıkarınca soğuk hatta buzlu suya atmayı ihmal etmeyin ki renkleri bozulmasın Soğuk suda ki sebzeleri 2 dakika sonra süzün ve iyice kurumaları için havlu kağıdın üzerine serin Altın rengi olan pizza tabanını fırından çıkarın, üzerine önce pizza sosunu sürün Sonra sebzeleri istediğiniz şekilde dizin Tekrardan 10 dakikalığına daha fırına atın Fırından çıkınca taze fesleğen yapraklarını ve fesleğen sosu pizzanın üzerine gelişi güzel dağıtın
Servis Önerisi
Dilerseniz fırından çıktıktan sonra üzerine biraz sızma zeytinyağı da gezdirebilirsiniz