iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet büyük boy milföy hamuru 250 gram Ricotta peyniri 2 adet büyük boy yumurta 1 adet limon 1 adet kırmızı chili 300 gram kuşkonmaz 3 sap taze soğan 14 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber
NASIL YAPILIR?
Milföy hamurunu oda ısısına çıkarın, yumuşasın Fırını 180190 dereceye ayarlayın Kuşkonmazları temizleyin, sap kısımlarını soyacakla inceltin Dilediğiniz gibi kesin Limonun yarısını incecik dilimler halinde doğrayın Diğer yarısının kabuğunu rendeleyin Chili biberini ve taze soğanı ince doğrayın Ricotta, yumurta, muskat, tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesini bir kasede çırpın Milföy hamurunu, altına fırın kağıdı koyarak mutfak tezgahına yayın Hamurun kenarlarını 1’er cm içe kıvırın Üzerine yumurtalı karışımı dökün ve düzleyerek yayın Dikkat edin kenarlardan taşmasın Kuşkonmazları yerleştirin Chili ve taze soğanı gelişigüzel serpiştirin Limon dilimlerini dizin Üstü kızarana dek pişirin
1 adet büyük boy milföy hamuru 250 gram Ricotta peyniri 2 adet büyük boy yumurta 1 adet limon 1 adet kırmızı chili 300 gram kuşkonmaz 3 sap taze soğan 14 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber
NASIL YAPILIR?
Milföy hamurunu oda ısısına çıkarın, yumuşasın Fırını 180190 dereceye ayarlayın Kuşkonmazları temizleyin, sap kısımlarını soyacakla inceltin Dilediğiniz gibi kesin Limonun yarısını incecik dilimler halinde doğrayın Diğer yarısının kabuğunu rendeleyin Chili biberini ve taze soğanı ince doğrayın Ricotta, yumurta, muskat, tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesini bir kasede çırpın Milföy hamurunu, altına fırın kağıdı koyarak mutfak tezgahına yayın Hamurun kenarlarını 1’er cm içe kıvırın Üzerine yumurtalı karışımı dökün ve düzleyerek yayın Dikkat edin kenarlardan taşmasın Kuşkonmazları yerleştirin Chili ve taze soğanı gelişigüzel serpiştirin Limon dilimlerini dizin Üstü kızarana dek pişirin