iltasyazilim
FD Üye
Kuskus Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı kuskus
*2 yemek kaşığı tel şehriye
*3, 5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet knor tavuk bulyon ( isteğe göre )
*Tuz
Kuskus Pilavı Tarifi Yapılışı Tenceremize yağları ve bulyonu ekleyip karıştırıp ardından şehriyeyi ve kuskusdan bir kaşık alıp tencereye koyup güzelce rengi değişene kadar kavuruyoruz Kavurma işlemi bittikten sonra kalan kuskusuda ekleyip bir kere karıştırdıktan sonra kaynamış sıcak suyu ilave edip ve tuzunuda ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim Piştikten sonra biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
( Kuskusun markasına göre pişme işlemi değişebiliyor benim 3, 5 su bardağı suyla pişti Eğer çok pişmiş severseniz biraz daha su ilave edebilirsiniz )
*1 5 su bardağı kuskus
*2 yemek kaşığı tel şehriye
*3, 5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet knor tavuk bulyon ( isteğe göre )
*Tuz
Kuskus Pilavı Tarifi Yapılışı Tenceremize yağları ve bulyonu ekleyip karıştırıp ardından şehriyeyi ve kuskusdan bir kaşık alıp tencereye koyup güzelce rengi değişene kadar kavuruyoruz Kavurma işlemi bittikten sonra kalan kuskusuda ekleyip bir kere karıştırdıktan sonra kaynamış sıcak suyu ilave edip ve tuzunuda ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim Piştikten sonra biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
( Kuskusun markasına göre pişme işlemi değişebiliyor benim 3, 5 su bardağı suyla pişti Eğer çok pişmiş severseniz biraz daha su ilave edebilirsiniz )