Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Küsûf Namazı (Güneş ve Ay Tutulmalarında Kılınan Namaz)

Küsûf Namazı (Güneş ve Ay Tutulmalarında Kılınan Namaz)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Arkadaşlar bilindiği gibi 29 Mart'ta gözlenmesi en rahat Ülkemizde olacak bir doğa olayı yani güneş tutulması olacaktır ve yaklaşık dört dakika sürecektir

Peyganber efendimiz (SAV) zamanında güneş tutulduğunda insanlar güneş İbrahim'in ölümünden dolayı tutuldu demişler efendimiz ise güneş hiç kimsenin ölümü yada hayatı sebebiyle tutulmaz demiş ve namaza durmuştur Sizler bu tutulmayı gördüğünüz zaman hemen Allah'a duâ edin, tekbîr alın, namaz kılın ve sadaka verinbuyurmuşlardır

Konuyu biraz araştırdım ve bu doğa olayının pek hayırlı ve görmeye değer bir olay olmadığını, yüzyıllardır güneş tutulmalarından sonra büyük bir yüzdeyle büyük depremler olduğunu gerek yapılan istatistikler sonucunda gereksede Efendimiz (SAV) hazretlerinin tavsiyeleri sonucunda gördüm Konu ile alakalı Peygamber Efendimiz (SAV) Hazretleri namaz kılmayı tavsiye etmiştir Bende kılınan namazı aşağıda elimden geldiğince açık şekilde tarif ettim 29 Martta tutulma sırasında mümkün olduğunca namaz kılmaya ve dua etmeye özen gösterelim Allah hepimizi korusun

Rasûlullah (SAV) zamanında güneş tutulduğu zaman İnne'ssalâte câmiatun (Namaz toplayıcıdır)diye nida edildi,

küsûf namazı iki rek'at olup, her rek'atte iki kıyâm, iki kırâat, iki rükû ve iki secde bulunur Sünnet olan okuyuş şöyledir: İlk kıyamda Fatiha'dan sonra, Bakara sûresi veya ona denk bir sûre, ikinci kıyamda Fatiha'dan sonra, bundan daha az, üçüncü kıyamda Fatiha'dan sonra, daha da az, dördüncü kıyamda yine Fatiha'dan sonra, bir öncekinden daha az miktarda Kur'ân okunur Kıyamda ilk okuyuştan sonra rukûya varılır, sonra doğrulur ve ikinci okuyuşu yapar, sonra yine rukûya varılır ve secdeye gidilir İlk rukûda yaklaşık yüz, ikincide seksen, üçüncüde yetmiş ve dördüncüde elli âyet okuyacak kadar Sübhanallah Allâh'ım seni bütün noksan sıfatlardan tenzih ederimder (Zühaylî, elFıkhu'lİslâmî ve Edilletuh, 14051985, II, 399) Çoğunluğun bir rek'atta iki rüku için dayandığı delil şu hadistir Abdullah b Amr şöyle demiştir: Hz Peygamber (sas) zamanında güneş tutulduğunda namaz toplayıcıdırdiye nidâ olundu Rasûlüllah (sas) bir secdede iki rükû yaptı, sonra ayağa kalktı, tekrar bir secdede iki rükû yaptı Sonra güneş açıldı Hz Aişe annemiz: Bu namazın rükûundan daha uzun hiç rükû yapmadım Secdesinden, daha uzun hiç bir secde de yapmadım, demiştir

858,496Konular
981,672Mesajlar
29,759Kullanıcılar
xmaxoqal1332Son üye
Üst Alt