Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kusvâ

Kusvâ
0
123

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi ve sellem, Mekkei mükerremeden Medînei münevvereye hicret etmek istediği sırada Kusvâ adlı devesine bindi Allahü teâlânın medhettiği beldelerin en kıymetlisi olan Mekkei mükerremeden ayrılırken, Kusvâ'yı, haremi şerîfe (Kâbei muazzamanın etrafındaki mescid) doğru döndürüp, mahzûn bir hâlde; Vallâhi! Sen Allahü teâlânın yarattığı yerlerin en hayırlısı, Rabbim katında en sevgili olanısın Senden çıkarılmamış olsaydım, çıkmazdım Bana senden daha güzel daha sevgili yurt yoktur Kavmim beni senden çıkarmamış olsalardı, çıkmaz, senden başka bir yerde yurt yuva tutmazdımbuyurdu (Hadîsi şerîfHalebî)

Peygamber efendimiz Medînei münevvereye hicret edip gelince, Medîne'nin ileri gelenleri Kusvâ'nın yularını tutup, Peygamber efendimizin kendi evlerine misâfir olmasını istediler Onlara; Devemin (Kusvânın) yularını bırakınız O me'mûrdur Kimin evinin önünde çökerse, orada misâfir olurumbuyurdular Kusvâ Medîne sokaklarından geçerek ilerledi ve bugünkü Mescidi Nebî'nin (Peygamber efendimizin mescidi) kapısının bulunduğu yere çöktü Resûlullah efendimiz Kusvâ'nın üzerinden inmedi Hayvan tekrar ayağa kalktı ve yürümeye başladı Eski yere dönüp çöktü ve bir daha kalkmadı Bunun üzerine Efendimiz, Kusvâ'nın üzerinden inip; İnşâallah menzilimiz (ineceğimiz yer) burasıdır?buyurdu (Hadîsi şerîfAbdülhakı Dehlevî)

858,461Konular
981,115Mesajlar
29,529Kullanıcılar
peaceSon üye
Üst Alt