iltasyazilim
FD Üye
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
45 su bardağı un
200 gr sade yağ
Tuz
Küt böreği hazırlanışı
Unu eleyip çukur bir kaba alın Ortasını havuz şeklinde açıp kabartma tozu, ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurun (gerekirse ayçiçeği yağı ilavesi yapabilirsiniz) Hamuru 20 eşit bezeye ayırın Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına oda ısısında yumuşatılmış sade yağ sürerek üst üste dizin Bezelerin hepsini oklavayla yuvarlak bir tepsi büyüklüğünde açın Üzerine tekrar sade yağ sürüp rulo şekline sarın Ruloyu üç parçaya kesip buzdolabında 1 saat bekletin Ruloların kesik kısımlarından bastırıp hamurlara yassı şekil verin Tepsi büyüklüğünde açıp aralarına sade yağ sürerek tepsiye dizin Üstteki yufkanın üzerine sade yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin Küçük dikdörtgen parçalar şeklinde dilimleyin Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
45 su bardağı un
200 gr sade yağ
Tuz
Küt böreği hazırlanışı
Unu eleyip çukur bir kaba alın Ortasını havuz şeklinde açıp kabartma tozu, ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurun (gerekirse ayçiçeği yağı ilavesi yapabilirsiniz) Hamuru 20 eşit bezeye ayırın Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına oda ısısında yumuşatılmış sade yağ sürerek üst üste dizin Bezelerin hepsini oklavayla yuvarlak bir tepsi büyüklüğünde açın Üzerine tekrar sade yağ sürüp rulo şekline sarın Ruloyu üç parçaya kesip buzdolabında 1 saat bekletin Ruloların kesik kısımlarından bastırıp hamurlara yassı şekil verin Tepsi büyüklüğünde açıp aralarına sade yağ sürerek tepsiye dizin Üstteki yufkanın üzerine sade yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin Küçük dikdörtgen parçalar şeklinde dilimleyin Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın