Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Küt böreği

Küt böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
45 su bardağı un
200 gr sade yağ
Tuz
Küt böreği hazırlanışı
Unu eleyip çukur bir kaba alın Ortasını havuz şeklinde açıp kabartma tozu, ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurun (gerekirse ayçiçeği yağı ilavesi yapabilirsiniz) Hamuru 20 eşit bezeye ayırın Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına oda ısısında yumuşatılmış sade yağ sürerek üst üste dizin Bezelerin hepsini oklavayla yuvarlak bir tepsi büyüklüğünde açın Üzerine tekrar sade yağ sürüp rulo şekline sarın Ruloyu üç parçaya kesip buzdolabında 1 saat bekletin Ruloların kesik kısımlarından bastırıp hamurlara yassı şekil verin Tepsi büyüklüğünde açıp aralarına sade yağ sürerek tepsiye dizin Üstteki yufkanın üzerine sade yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin Küçük dikdörtgen parçalar şeklinde dilimleyin Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın

 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt