iltasyazilim
FD Üye
Küt Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*150 gram tereyağı
*1 çay bardağı ayçiçek yağı
*1 çay bardağı yoğurt
*2 adet yumurta
*12 (yarım) çay bardağı su
*4,5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
Servisi için;
*12 (yarım) su bardağı pudra şekeri
Küt Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın
*Ortasını açıp yoğurt yağ tuz yumurta ekleyip karıştırın
*Suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurun
*Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp 30 dk dinlendirin
*Hamurları merdane yardımı ile açın
*Fırın tepsisi büyüklüğüne ulaşan yufkaları, üzerlerine eritilmiş tereyağı serpip üst üste dizin
*Yağlanmış yufkaları tek seferde açın açtığınız yufkaları rulo şekilde sarın
*Hamuru 4 parçaya bölün buzdolabında 40 dk bekletin Üzerlerine hafifçe bastırın
*Azar azar nişasta serpip oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın (en üst kata ayıracağınız yufka katının en ince olmasına dikkat edin)
*Bir fırın tepsisini yağlayın
*Yufkaları aralarına pudra şekeri serperek fırın tepsisine yerleştirin
*Kalan yağı da yufkaların üzerine dökün
*180 derece fırında kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
*150 gram tereyağı
*1 çay bardağı ayçiçek yağı
*1 çay bardağı yoğurt
*2 adet yumurta
*12 (yarım) çay bardağı su
*4,5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*12 (yarım) çay kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı pudra şekeri
Servisi için;
*12 (yarım) su bardağı pudra şekeri
Küt Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Un ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın
*Ortasını açıp yoğurt yağ tuz yumurta ekleyip karıştırın
*Suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurun
*Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp 30 dk dinlendirin
*Hamurları merdane yardımı ile açın
*Fırın tepsisi büyüklüğüne ulaşan yufkaları, üzerlerine eritilmiş tereyağı serpip üst üste dizin
*Yağlanmış yufkaları tek seferde açın açtığınız yufkaları rulo şekilde sarın
*Hamuru 4 parçaya bölün buzdolabında 40 dk bekletin Üzerlerine hafifçe bastırın
*Azar azar nişasta serpip oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın (en üst kata ayıracağınız yufka katının en ince olmasına dikkat edin)
*Bir fırın tepsisini yağlayın
*Yufkaları aralarına pudra şekeri serperek fırın tepsisine yerleştirin
*Kalan yağı da yufkaların üzerine dökün
*180 derece fırında kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun