

- Al rengini veren likopenden varlıklı olması ile nadide besinlerden olan karpuz, mide, bağırsak hareketlerini düzenlemesinden kimi kanser çeşitlerine, kalp damar rahatlıklarından nörolojik problemlere kadar çeşitli birçok illeti önleyici tesire sahiptirler.
- Böbrek sıhhatini korur, tansiyonu istikrarlar. Gözleri kuvvetlendirir, bağırsak kanserini önler. İdrar söktürür, afrodizyak tesiri vardır.
- Antioksidan C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir, cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur.
- % 90’ının su olması ile çok terleme sonrası kaybedilen mineralleri bölgesine koymak, kas yorgunluğunu ve ağrıları dindirmek için karpuz/karpuz suyu kendinize gelmenizi sağlar.
- Mevsiminde tertipli tüketilmeye devam edildiğinde berbat kolesterolü düşürdüğü buna bağlı olarak kalp sıhhatini güzelleştirdiği görülmüştür.
- Az kalorili lakin şekeri yüksek meyvelerden olması ile porsiyon denetimi dahilinde kilo verme periyodunda lezzetli bir seçenek olabilir.
-> Yararlı olması sınırsız tüketilebileceği mealine gelmez. Bir porsiyonu (1 ince-normal dilim, 200 gram) yaklaşık 60 kaloridir. Kesinlikle mevsiminde tüketilmelidir. Yararlarının ziyade olması ziyade tüketmeyi değil, ehliyetli lakin tertipli tüketmeyi gerektirir.