- Al rengini veren likopenden varlıklı olması ile nadide besinlerden olan karpuz, mide, bağırsak hareketlerini düzenlemesinden kimi kanser çeşitlerine, kalp damar rahatlıklarından nörolojik problemlere kadar çeşitli birçok illeti önleyici tesire sahiptirler.
- Böbrek sıhhatini korur, tansiyonu istikrarlar. Gözleri kuvvetlendirir, bağırsak kanserini önler. İdrar söktürür, afrodizyak tesiri vardır.
- Antioksidan C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir, cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur.
- % 90’ının su olması ile çok terleme sonrası kaybedilen mineralleri bölgesine koymak, kas yorgunluğunu ve ağrıları dindirmek için karpuz/karpuz suyu kendinize gelmenizi sağlar.
- Mevsiminde tertipli tüketilmeye devam edildiğinde berbat kolesterolü düşürdüğü buna bağlı olarak kalp sıhhatini güzelleştirdiği görülmüştür.
- Az kalorili lakin şekeri yüksek meyvelerden olması ile porsiyon denetimi dahilinde kilo verme periyodunda lezzetli bir seçenek olabilir.
-> Yararlı olması sınırsız tüketilebileceği mealine gelmez. Bir porsiyonu (1 ince-normal dilim, 200 gram) yaklaşık 60 kaloridir. Kesinlikle mevsiminde tüketilmelidir. Yararlarının ziyade olması ziyade tüketmeyi değil, ehliyetli lakin tertipli tüketmeyi gerektirir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.