Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuymak

Kuymak

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı süt kaymağı (ya da krema) 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır unu 1,5 su bardağı su 150 gram Trabzon peyniri (tuzsuz tel ya da çeçil peyniri)

NASIL YAPILIR?

Süt köpüğü alınmış sade yağ olarak da bilinen tereyağını tercihen bakır bir tavaya alın Kısık ateşte erimeye bırakın Süt kaymağını katıp tereyağıyla birlikte sıvı bir hal alana kadar eritin Kaymak ve tereyağı tamamen eridiğinde un katıp kısık ateşte kavurun Sonrasında azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın Mısır unu renk almaya başladığında bir parça su ekleyip çektirin Ardından kalan suyu ekleyin Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp hafifçe karıştırın Kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz kuymağı, tereyağı üzerine çıkıp renk aldığında ocaktan alın Bekletmeden sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın


 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt