iltasyazilim
FD Üye
Kuyruk Yağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy dolmalık lahana
İç Malzemesi:
*1 çay bardağı bulgur
*1 çay bardağı pirinç
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*1 adet yeşil biber
*Yarım demet maydanoz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*100 gram kuyruk yağı (Yaklaşık bir kase kadar )
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
*Sıvı yağ
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 miktar su
*Kuru nane
*Kimyon
Kuyruk Yağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
Öncelikle bir tencereye su doldurulup kaynamaya bırakılır, o kaynayıncaya kadar bizde lahanaları bölelim, ayırdığımız lahanaları kaynayan suyun içine aldığı kadar koyuyoruz 3 yahut 5 yaprak anca zaten, koyduğumuz lahana yapraklarını en fazla 2 bilemediniz 3 dk bekletip çıkarın yumuşaması yeterli çokta erimesin Bu arada iç malzemesini hazırlayalım Bulgur ve pirinçleri iyice yıkayıp süzdükten sonra bir kaba alırız Ardından küçük doğranmış yada kıyılmış kuyruk yağı fark etmez ekliyoruz Ardından salça baharat domates biber soğanı ince ince doğrayp sıvı yağını velhasıl bütün malzemesini ekliyoruz, gelelim sarışına, Haslamış olduğumuz lahanaları soğuk sudan geçirip birer sarmalık bölüyoruz, çok kalın olmasın ki yapraklarımız dolmalarımız küçük ve kibar gelsin lahananın uç kısmına harcını koyup yaprak sarması yapar gibi sarıyoruz, yanlız sarmaları tencereye koymadan tencerenin dibine lahana nın sert kısımlarını koyalım ki pişirirken dibi yanmasın, bütün yaprakları sardıktan sonra pişirmek için derin bir kase ye 1 yemek kaşığı domates salçası sıvı yağı ve suyu karıştırıp sarmalarımızın üzerine döküp ocağa koyuyoruz, bir taşım kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz, suyunu çekerse pişme durumuna göre bir miktar daha konabilir eklemek için yanlızca su yeterli olacaktır, bir daha aynı karışım ‘dan yapmaya lüzum yok, Not: pişirirken üzerine herhangi bir porselen tabak koymanız da yarar olacaktır, bu dolmaların şişip dağılmasını önleyecektir Şimdiden afiyetler olsun
*1 orta boy dolmalık lahana
İç Malzemesi:
*1 çay bardağı bulgur
*1 çay bardağı pirinç
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*1 adet yeşil biber
*Yarım demet maydanoz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*100 gram kuyruk yağı (Yaklaşık bir kase kadar )
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
*Sıvı yağ
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 miktar su
*Kuru nane
*Kimyon
Kuyruk Yağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
Öncelikle bir tencereye su doldurulup kaynamaya bırakılır, o kaynayıncaya kadar bizde lahanaları bölelim, ayırdığımız lahanaları kaynayan suyun içine aldığı kadar koyuyoruz 3 yahut 5 yaprak anca zaten, koyduğumuz lahana yapraklarını en fazla 2 bilemediniz 3 dk bekletip çıkarın yumuşaması yeterli çokta erimesin Bu arada iç malzemesini hazırlayalım Bulgur ve pirinçleri iyice yıkayıp süzdükten sonra bir kaba alırız Ardından küçük doğranmış yada kıyılmış kuyruk yağı fark etmez ekliyoruz Ardından salça baharat domates biber soğanı ince ince doğrayp sıvı yağını velhasıl bütün malzemesini ekliyoruz, gelelim sarışına, Haslamış olduğumuz lahanaları soğuk sudan geçirip birer sarmalık bölüyoruz, çok kalın olmasın ki yapraklarımız dolmalarımız küçük ve kibar gelsin lahananın uç kısmına harcını koyup yaprak sarması yapar gibi sarıyoruz, yanlız sarmaları tencereye koymadan tencerenin dibine lahana nın sert kısımlarını koyalım ki pişirirken dibi yanmasın, bütün yaprakları sardıktan sonra pişirmek için derin bir kase ye 1 yemek kaşığı domates salçası sıvı yağı ve suyu karıştırıp sarmalarımızın üzerine döküp ocağa koyuyoruz, bir taşım kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz, suyunu çekerse pişme durumuna göre bir miktar daha konabilir eklemek için yanlızca su yeterli olacaktır, bir daha aynı karışım ‘dan yapmaya lüzum yok, Not: pişirirken üzerine herhangi bir porselen tabak koymanız da yarar olacaktır, bu dolmaların şişip dağılmasını önleyecektir Şimdiden afiyetler olsun