Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuyruksuz Hayvandan Kurbanlık Olur mu?

0
149

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90

Kuyruğunun tamamı veya çoğunluğu kopmuş olan hayvandan kurbanlık olmazDoğuştan kuyruksuz olan ya da besili olması için minik yaşta kuyrukları boğulmak suretiyle düşürülen koyunların kurban edilmelerinde bir sakınca yoktur

Oysa bir kaza ile değerini azaltacak şekilde kuyruğunun tamamı ya da yarısından çoğu kopan hayvanın kurban edilmesi caiz değildir
*

Similar threads

Kuyruksuz Hayvandan Kurbanlık Olur mu? Kuyruğunun tamamı veya coğunluğu kopmuş olan hayvandan kurbanlık olmazDoğuştan kuyruksuz olan veya besili olması icin kucuk yaşta kuyrukları boğulmak suretiyle duşurulen koyunların kurban edilmelerinde bir sakınca yoktur Ancak bir kaza ile değerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
Hadım edilmiş hayvandan kurban olur mu?, Kısırlaştırılmış hayvanlar kurban olur mu?, Daha kilolu olması icin hadım edilmiş hayvandan kurbanlık olur mu? Ulkemize yurtdışından getirilen kurbanlık hayvanların hadım edildiği haberleri yayılmaya başladı Bu hayvanlardan kurban olur mu? Diyanet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Kurban ile ilgili sorular Kurban Bayramı İle İlgili Sorular ve cevapları 1Kurban ne demektir? Sözlükte yaklaşmak, Allâh ’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurbân, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirtilmiş şartları taşıyan hayvanı usulüne uygun bir şekilde kesmeyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Hadım Edilmiş Hayvanlardan Adak Olur mu? Hadım / iğdiş edilen hayvanın kurban edilmesi caizdir. Bir hayvanın kurban olmasını engelleyen nitelikler dört tanedir. Bir gözün körlüğünün açıkça belli olması, apaçık hastalık, topallık ve ileri derecede zayıflık. Delil; Bera b. Azib (r.a)’den...
Cevaplar
0
Görüntüleme
235
Kurban nasıl kesilir? Grafik anlatım Bayram yaklaştıkça kurban heyecanı artıyor Vatandaşlar, kesecekleri kurbanı temin etmek için pazarları dolaşıyor Kan akıtmanın dindeki yerinden hayvan kesme yöntemlerine kadar birçok konunun yer aldığı çalışma, pratik bilgiler içeriyor Din âlimleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
858,496Konular
981,664Mesajlar
29,733Kullanıcılar
EmtiyazSon üye
Üst Alt