iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 kuzu budu (yaklaşık 1 kg)
4 çorba kaşıgı margarin
yarım kilo patates
1 kahve fincanı domates salçası
yarım kilo taze bezelye
8 yeşil biber
2 baş soğan
2 havuç
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Beş, altı bardak suya, kabuklarını çıkardığınız iki küçük soğanı atıp kaynatınIyice yıkadığınız budu koyup, ara sıra üzerinde biriken köpükleri de alarak, 3035 daika kadar haşlayın Daha sonra budu fırın tepsisinin ortasına yerleştirin 3 çorba kaşığı margarini, kızdırarak salçayı ve soğanlarını çıkarıp, süzdüğünüz et suyunda bir iki taşım kaynatın Tuzunu ve karabiberini kontrol ederek, kuzu budunun üzerine bulamaç gibi gezdirin Budun yanlarına, soyup ikiye böldüğünüz patatesleri dizin ve orta sıradaki fırına sürün Bir tarafı kızarınca diğer taraflarını çevirin Bu arada yanlamasına doğradığınız havuçları, tanelediğiniz bezelyeleri ayrı ayrı haşlayın Ayırdığınız bir kaşık yağda, yeşil biberleri de katarak sote edin Et iyice pişip kızarınca, havuç, bezelye ve biberle süsleyin
On dakika kadar fırında bekletip, servis yapın
1 kuzu budu (yaklaşık 1 kg)
4 çorba kaşıgı margarin
yarım kilo patates
1 kahve fincanı domates salçası
yarım kilo taze bezelye
8 yeşil biber
2 baş soğan
2 havuç
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Beş, altı bardak suya, kabuklarını çıkardığınız iki küçük soğanı atıp kaynatınIyice yıkadığınız budu koyup, ara sıra üzerinde biriken köpükleri de alarak, 3035 daika kadar haşlayın Daha sonra budu fırın tepsisinin ortasına yerleştirin 3 çorba kaşığı margarini, kızdırarak salçayı ve soğanlarını çıkarıp, süzdüğünüz et suyunda bir iki taşım kaynatın Tuzunu ve karabiberini kontrol ederek, kuzu budunun üzerine bulamaç gibi gezdirin Budun yanlarına, soyup ikiye böldüğünüz patatesleri dizin ve orta sıradaki fırına sürün Bir tarafı kızarınca diğer taraflarını çevirin Bu arada yanlamasına doğradığınız havuçları, tanelediğiniz bezelyeleri ayrı ayrı haşlayın Ayırdığınız bir kaşık yağda, yeşil biberleri de katarak sote edin Et iyice pişip kızarınca, havuç, bezelye ve biberle süsleyin
On dakika kadar fırında bekletip, servis yapın